У Дніпрі планують провести тестування капсули Hyperloop

12.10.2018 16:00   -
Автор:

У Дніпрі планують провести тестування капсули для вантажних перевезень Hyperloop.
Про це на своїй сторінці у мережі Facebook сповістило «Агентство розвитку Дніпра», повідомляє інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ».
В агентстві зазначили, що в Іспанії компанія Hyperloop Transportation Technologies (HyperloopTT), що займається реалізацією проекту надшвидкісної системи потягів, продемонструвала першу в світі пасажирську капсулу. Вона отримала назву Quintero One. Її вага – 5 тонн, а довжина – 32 метри. За одну поїздку в капсулі можна перевезти від 28 до 40 пасажирів, а за добу на одній лінії – до 164 тис. осіб.
Капсула має пройти випробування на спеціальному треку в Тулузі, де розташований дослідницький центр компанії.
«Поки в Іспанії демонструють першу у світі пасажирську капсулу Hyperloop, у Дніпрі планують тестувати капсулу для вантажних перевезень», – йдеться у дописі «Агентства розвитку Дніпра».
Як відомо, у лютому цього року Дніпро в особі «Агентства розвитку Дніпра» увійшло до проекту транспортних інновацій HypeUA, в рамках якого відбуватиметься розвиток новітніх транспортних технологій в Україні, насамперед швидкісної транспортної системи Hyperloop. Тестовий майданчик Hyperloop має розташуватися на території індустріального парку Innovation Forpost.
Драфт проекту з будівництва тестового майданчика Hyperloop у Дніпрі буде готовий у жовтні цього року.
Наразі Україна входить у топ-11 країн, залучених до глобального проекту Hyperloop. Сертифікацією безпеки проекту в Україні займатиметься німецька компанія TÜV SÜD.
Технологію планують випробувати на вантажних перевезеннях – одному з найбільш затребуваних видів сполучення.