У Дніпрі педагогів навчали допомагати дітям, які стали жертвами насильства у сім’ї

13.11.2018 09:30   -
Автор:

У Дніпрі для педагогів усіх шкіл міста провели семінари на тему «Запобігання та протидія домашньому насильству». Захід організував департамент соціальної політики Дніпровської міської ради спільно з благодійною організацією «Благодійний фонд «Допомога Дніпра», повідомляє інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ».
Основна тематика семінарів – виявлення насильства у сім’ї та шляхи вирішення проблеми з дітьми, батьками, родинами. Педагогам розповіли про те, які види насильства існують, як реагувати та діяти у разі виявлення такої ситуації та як допомогти. Також не оминули тему допомоги вчителю, який пропускає проблеми дітей крізь себе.
Протягом місяця було проведено 10 семінарів, у яких взяли участь понад 300 представників шкіл Дніпра. Це – шкільні психологи, соціальні педагоги, класні керівники, вчителі.
Теорія, практичні заняття та приклади з різних шкіл допомогли зробити певні висновки, і це однозначно стало у пригоді. Інформація, отримана під час семінару, дала чітке розуміння, що саме викладач має знати правильний шлях допомоги дитині. І головне – педагог повинен поводити себе так, щоб діти йому довіряли.
Викладач щодня бачить дитину і справді зможе надати допомогу. Тому ми й вирішили поділитися досвідом у цій сфері та розповісти про алгоритм дій, які дадуть змогу надати реальну допомогу тим, хто цього потребує. Наша організація існує з 2014 року. За ці роки ми набули великого досвіду у темі, яка стосується прояву у суспільстві різних видів насильства.