У Дніпрі комісія з визначення аварійних дерев перейшла на посилений режим роботи

29.09.2017 15:30   -
Автор:

За розпорядженням мера Дніпра Бориса Філатова комісія працює у посиленому режимі – замість стандартних двох виїздив на тиждень, фахівці виходять на інспекції майже щодня.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
Повідомити про ситуацію з деревами дніпряни можуть на гарячу лінію мерії: (056) 732-12-12, (095)732-12-12, (096) 732-12-12, (073) 732-12-12, або подавши відповідну заяву до департаменту благоустрою та інфраструктури (вул. Виконкомівська, 6, перший поверх, канцелярія).
«Це питання знаходиться на підвищеному контролі у нашого мера Бориса Філатова та його профільного зама. Ми звітуємо щодня. Надто після трагічної ситуації, що сталася минулого тижня», – наголосив начальник управління з благоустрою міста Сергій Шевелько.
29 вересня комісія провела обстеження дерев у дворі дома по вул. Новокримська, 47. Тут вже понад півстоліття зростають акації, тополі та клени. На деякі з них почали скаржитися місцеві мешканці.
«Ми хочемо, щоб провели обрізку дерев, а деякі прибрали взагалі. Бо під час буревію минулої п’ятниці вони дуже хиталися. Ми хвилюємося, щоб не пошкодило дахи», – розповіла мешканка сусіднього будинку по вул. Енергетична, 5 Галина Почекуєва.
До складу комісії з визначення аварійних дерев входять представники екологічної інспекції,профільних департаментів і комунальних підприємств міськради.
Під час обстеження дерева перевіряють на наявність дупла або ураження паразитами. Аварійність також можуть спричинити занадто низький кут зростання і завелика кількість сухого гілля.
Рекомендації щодо обстежених дерев роблять у вигляді спеціальних позначок. Їх наносять фарбою безпосередньо на стовбури. Терміни комісії такі:
Хрест – означає, що дерево підлягає спилу.
Смужка – санітарна обрізка сухих гілок.
Кружок чи умовна літера «О» – омолодження для кращого зростання дерева та для зменшення його парусності.
Загалом протягом тижня комісія з визначення аварійних дерев встигає перевірити близько 45 локацій. Це – приблизно 20-30 адрес щодня. Навіть якщо мешканці скаржилися на окреме дерево, комісія проводить комплексне обстеження всіх зелених насаджень, що є на подвір’ї.