У Дніпрі СБУ вшанувала пам’ять загиблих Героїв

14.04.2019 10:00   -
Автор:

У Дніпрі співробітники Служби безпеки України вшанували пам’ять колег, які загибли під час проведення антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил на сході нашої держави. Про це повідомив керівник прес-центру УСБУ у Дніпропетровській області Ігор Воловик, повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ“.
П’ять років тому 13 квітня 2014 року під Слов’янськом у бою з керованими РФ терористами загинув співробітник Центру спеціальних операцій «А» Служби безпеки України Геннадій Біліченко. Уже наступного дня – 14 квітня 2014 року було прийняте рішення про початок антитерористичної операції.
У роковини трагічної загибелі представники української спецслужби взяли участь у пам’ятному молебні за полеглими від рук агресора захисниками рідної землі. Відправили панахиду в каплиці Архистратига Михаїла, розташованій на території Управління СБУ у Дніпропетровській області.
Потім співробітники Служби відвідали меморіал на Краснопільському цвинтарі та поклали квіти на могили загиблих воїнів.
«Капітан Геннадій Біліченко був першим Українським Воїном, який загинув від рук агресора. Саме ця дата стала для нас початком неоголошеної війни РФ проти України. Під час проведення антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил СБУ втратила двадцять сім кращих співробітників. Ми віддаємо данину пам’яті бойовим побратимам, які віддали своє життя за свободу українського народу та державний суверенітет», – наголосив начальник Управління Андрій Олійник.