У Дніпрі 315 будинків, які опалював «Південмаш», обслуговуватимуть КП

22.08.2018 16:30   -
Автор:

У Дніпрі за дорученням міського голови Бориса Філатова тривають роботи з підключення житлових будинків, які опалювалися від ТЕЦ державного підприємства «Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова», до теплопостачальних комунальних підприємств Дніпровської міської ради «Теплоенерго» та «Комунжилсервіс».
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на прес-службу міської ради.
Для цього прокладають нові тепломережі, трубопроводи, замінюють устаткування у котельнях КП. 22 серпня нові мережі з кращою теплоізоляцією улаштовують на проспекті Поля, в районі вулиці Вакуленчука. На нову, якісну систему забезпечення теплом переводять загалом 315 житлових будинків Центрального та Чечелівського районів міста. Їхні мешканці не один рік скаржилися на низьку температуру у квартирах взимку та велику вартість послуги.
За словами директора КП «Теплоенерго» Андрія Клименка, переключившись на опалення від комунальних підприємств, колишні абоненти «Південмашу» отримуватимуть більш якісні послуги завдяки проведенню ремонтів мереж. Крім цього, зменшиться тариф. Якщо раніше вони сплачували 42,79 грн за 1 кв. м, то зараз платитимуть 37,76 грн.
«Нарешті завдяки позиції керівництва міста вирішиться проблема багатьох років тих мешканців, будинки яких опалювалися від заводу «Південмаш». Абоненти постійно скаржилися на погану подачу тепла до їхніх квартир, а також на високий тариф за цю послугу. Він був значно більшим, ніж у комунальних підприємств, які подають теплоносій. Поставлено завдання переключити всі такі будинки, щоб містяни були з теплом в оселях і платили не за вищим тарифом», – розповів Андрій Клименко.
Посадовець також зазначив: після прокладання нових теплотрас загальною довжиною понад 3 км комунальники розпочнуть замінювати транзитні мережі біля кожного будинку. Нині увесь комплекс робіт виконаний на 80%. До початку опалювального сезону все буде завершено.
Зі свого боку директор КП «Комунжилсервіс» Антон Черніков додав: із загальної кількості будинків на його підприємство буде переключено 40%, а це – 16 тис. абонентів.
Як відомо, перепідключення абонентів «Південмашу» й безперебійне забезпечення їх теплом було однією з обіцянок Бориса Філатова у час, коли він балотувався на посаду мера Дніпра.