Спортсмени Дніпропетровщини вже здобули 11 ліцензій на Олімпійські ігри

26.05.2016 15:43   -
Автор:

До Олімпіади-2016, яка пройде у серпні в Ріо-де-Жанейро, залишилося більше 70-ти днів. Активно готуються до масштабних змагань і спортсмени Дніпропетровщини. На сьогодні вони взяли 11 олімпійських ліцензій. Шанси отримати заповітний «квиток» є ще в 15 спортсменів області. Про це під час прес-конференції повідомив начальник управління молоді і спорту Дніпропетровської ОДА Олександр Пшеничников.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на ОДА.
«Трохи більше двох місяців залишилося до початку Олімпійських ігор, які пройдуть у Бразилії в серпні. Сьогодні комплектується національна збірна. Спортсмени Дніпропетровської області вже здобули 11 ліцензій на участь у головних змаганнях. Розраховуємо вибороти ще. Після Олімпійських Ігор відразу стартують Паралімпійські. У дніпропетровських паралімпійців – уже 22 ліцензії», – зазначив Олександр Пшеничников.
У складі української збірної до Ріо-де-Жанейро гарантовано їде плавець Андрій Говоров. «Квиток» спортсмен здобув минулого року на Чемпіонаті світу в російській Казані.
У середині травня дніпропетровець переміг на Чемпіонаті Європи з водних видів спорту, який проходив у Лондоні. Він виграв золото на 50-метровці батерфляєм і став чотирикратним чемпіоном континентальної першості.
Андрій каже, це його перша перемога на «довгій воді». Тричі він був найкращим у Європі на дистанції 25 метрів.
«Цього року я вперше зміг перемогти на олімпійській дистанції. Це моя четверта медаль, завойована на континентальній першості. Переконався, що підготовка до Олімпіади йде за планом. Хочу повторити результат в Ріо. Настрій перед змаганнями бойовий, я упевнений у собі, буду виступати на максимумі», – ділиться Андрій Говоров.
Наразі чемпіон і майстер спорту міжнародного класу готується до головних ігор. На днях він рушить до Швейцарії на тренувальні збори.
На Олімпіаді плавець виступатиме на дистанції 50 метрів вільним стилем. Головним своїм суперником вважає семикратного чемпіона світу, француза Флорана Маноду.
До Ріо-де-Жанейро поїдуть ще 10 дніпропетровців. Це фехтувальник Богдан Нікішин, веслувальники Іван Довгодько та Анастасія Коженкова, легкоатлети Анна Рижикова, Анна Тітімець та Олександр П’ятниця, дзюдоїст Артем Блошенко, бадмінтоністка Марія Улітіна, спортивний гімнаст Ілля Єгоров. До Бразилії також вирушить Наталія Кальниш(кульова стрільба): на рахунку спортсменки це вже четверті Олімпійські ігри.
До здобуття олімпійської ліцензії рухаються ще 15 спортсменів Дніпропетровщини. Остаточний список учасників стане відомий у липні.
За медалі в Ріо на українських спортсменів чекають премії від держави: 125 тис. доларів – за золото, 80 тис. доларів – за срібло, 55 тис. доларів – за бронзу.
Олімпіада в Бразилії проходитиме з 5 по 21 серпня 2016 року. Це будуть перші в історії Олімпійські ігри, що відбудуться в Південній Америці.