Скандально обраному голові райради у Дніпрі заважає патріотичне виховання молоді, – ЗМІ

27.01.2017 13:00   -
Автор:

Вже перший проект рішення, оприлюднений на сайті Шевченківської районної у місті Дніпрі ради засвідчив: попри партійну приналежність до Блоку Петра Порошенка, голова Артем Атаманенко, якого вважають самопроголошеним, має намір проваджувати лінії своїх соратників з Опозиційного блоку, які й підтримали свого часу заколот у раді.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на Дніпроград.
Мабуть, саме через виконання обіцянок перед друзями-«русскоміровцями» Атаманенко запропонував першим чином… скасувати прийняте раніше рішення про Програму національно-патріотичного виховання дітей та молоді.
Згадана програма передбачає, зокрема, виконання державного гімну в навчальних закладах, зустрічі з ветеранами АТО, тематичні лекції та екскурсії, тощо.
При цьому прив’язка патріотичного виховання молоді до районних відділів освіти, незграбно виконана Атаманеком в своєму проекті рішення, не витримує жодної критики, адже зі зникненням райвно не закривають шкіл, не припиняють фінасувати вчителів та навіть не закривають дитячо-юнацькі центри. Як нікуди не зникають і діти, яких і надалі необхідно виховувати… Хіба що змінюється розпорядник коштів.
«Закриття програми патріотичного виховання не має ані економічного, ані логічного сенсу. Її фінансування було закладено на 2016-2020 роки і проходить незалежно від районних відділів освіти. Дитячо-юнацький центр Шевченківського району, при якому були створені відповідні посади, люди займалися патріотичним вихованням з цього року просто перейшли під патронат Департаменту гуманітарної політики міськради. Гроші передбачені, люди готові опікуватись молоддю!» – обурена голова комісії з науки і освіти Шевченківської райради Світлана Анненкова.
Не вбачають іншого мотиву крім «насолити політичним опонентам» за рахунок дітей представники партії «УКРОП»
«Коли бачу такі дії нинішніх політиків – охоплює жах. Першою зрадою було об’єднається в коаліцію з олігархічної партією ОБ, яка привела на нашу землю війну. За БПП голосували в 2015 році з надією на краще життя, на мир. А що ми бачимо зараз? Захопивши незаконно владу в районі, так званий голова виконкому уявив себе царем», – обурена депутат Шевченківської райради Катерина Гопайца.
На думку пані Катерини, скасування загальнонаціональної програми, яка прописана до 2020 року і фінансується з міського бюджету, в межах окремого району – прояв ненависті до українців і їй вільного духу.
«Цим людям не потрібна Україна. Їм не потрібні нащадки, які будуть її любити і захищати. Фактично вони закликають проголосувати за знищення нації, знищення майбутнього. Це неприйнятно», – запевняє представниця патріотичної політсили.
Як зазначила Дніпрограду Світлана Анненкова, яка була однією з ініціаторів Програми патріотичного виховання молоді в районі, свого часу вона була підтримана одноголосно всіма депутатами. Ані політичних, ані економічних причин її скасування просто не існує.

Програма, яка так не подобається самопроголошеному голові райради

Програма (продовження)

Стан розділу “проекти рішень” Шевченківської райради на 18:02 26 січня