Що потрібно змінити у роботі Новомосковської міськради?

01.11.2017 10:00   -
Автор:

Члени коаліції «Прозорі Ради» провели комплексний моніторинг роботи Новомосковської міської ради і виявили, що у цьому органі є проблеми у дотримання ґендерного та антикорупційного законодавства. Втім, зважаючи на те, що у міста вже близько року нема міського голови, місто зуміло розпочати імплементацію антикорупційного законодавства.
Про це повідомляє інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
На відміну від багатьох інших міських рад у регламенті Новомосковської міськради прописано порядок запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, відсутні обмеження (ускладнення) доступу громадян до пленарних засідань, визначено порядок оприлюднення рішень виконавчого комітету, визначено порядок оформлення, оприлюднення та розгляду електронних петицій.
Втім, у регламенті міськради хоч і прописаний механізм ініціювання та проведення громадських слухань, але кількість необхідних підписів не відповідає стандартам доступності (виходячи з кількості мешканців громади, а саме з розрахунку від 10 тисяч до 100 тисяч мешканців – 25 підписів).
Також серед порушень є те, що не прописано порядок оприлюднення протоколів, висновків та рекомендацій постійних депутатських комісій ради, не прописано порядок доступу громадян на засідання до цих комісій Новомосковської міської ради.
Що стосується ґендерних питань, то у регламенті не визначено уповноважену особу з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків, як це передбачено у ст. 12 Закону України “Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків”. Також не дотримано принципів врахування ґендерної рівності при розподілі посад керівників структурних підрозділів виконавчого комітету ради, голів постійних депутатських комісій ради та членів виконавчого комітету ради.