Привітання Юлії Тимошенко з Днем Незалежності

24.08.2017 08:30   -
Автор:

Україна відзначає 26-ту річницю відновлення свого державного буття. Попри всі складні та драматичні обставини, на тлі яких ми зустрічаємо цей знаменний день, уже із впевненістю і оптимізмом можна стверджувати: Україна відбулася!
Відбулася, передусім, як народ і суспільство. Ми маємо всі підстави пишатися належністю до героїчної української нації, яка вже понад чверть сторіччя впевнено долає перепони на шляху повернення до європейської родини.
Перед нами давно вже не стоїть питання: «Чи бути Україні?». Воно лежить в іншій площині: «Якою саме їй бути?»
Карколомне прискорення руху соціального часу вимагає практично від кожної людини, спільноти чи держави максимальної мобілізації для створення власного майбутнього у неймовірно динамічному, небезпечному, але чудовому і щодень новому світі.
Ціною величезних жертв у важкій боротьбі Україна виборола і сьогодні виборює собі право на гідне майбутнє.
Його ми бачимо, передусім, у доброзичливому і відповідальному співіснуванні з усіма цивілізованими народами Європи та світу.
Війна Росії проти України, анексія та окупація росіянами Криму та частини територій Донецької і Луганської областей є відчайдушною, підлою і жорстокою спробою залишити нашу країну в імперському минулому, зупинити її демократичний розвиток.
Четвертий рік війни патріоти України своєю звитягою повсякчас демонструють готовність вмирати за свою країну. Це і є найпереконливішим свідченням того, що українське суспільство має величезний запас міцності та потужно прагне стати зрештою рівноправною частиною багатоманітної сучасної цивілізації.
Дуже важливо, щоб наступна влада в Україні була гідною цього прогресивного суспільства.
Україна – наша неповторна і прекрасна країна – неодмінно матиме добру і щасливу долю. І ми всі разом здійснимо мрію українців про щасливе майбутнє. Задля кожного з нас, задля наших дітей і онуків, задля пам’яті тих, хто віддав життя за Україну.
Щиро вітаю усіх нас з Днем Незалежності!
Слава Україні! Героям слава!
З повагою, Юлія Тимошенко