Припинити роботу Діївського полігону через петицію неможливо, – Павло Головаха

02.10.2018 12:30   -
Автор:

У Дніпрі юридично Діївського полігону немає. Навіть, якщо електронну петицію про його закриття було підтримано, це стосувалось лише неіснуючого Діївського полігону.
Про це в коментарі інтернет-виданню «ДІПРО. ГОЛОВНЕ» заявив депутат міськради Дніпра Павло Головаха.
У комплексі раціонального погодження з відходами «Правобережний» є така назва. Вона юридично проходила через міністерство екології, через Держкомзем, коли вирішувалось питання виділення землі через такий об’єкт, то призначення землі надавали, – прокоментував депутат.
Павло Головаха зазначив, що дуже важко набирати голоси на петицію, але ще легше її відправити у нікуди. Все одно цікаво, чому саме так проголосували депутати? На жоден день робота полігону припинятись не могла і не припинялась. Причини – об’єктивно немає якихось інших об’єктів, які могли приймати такі побутові відходи.
«Сміттєспалювальний завод, який функціонував до того, як був збудований полігон, на сьогоднішній день зруйновано. Полігон «Екологія» у Підгородньому не має відповідних документів, щоб місто уклало з ним договір, тим більше – він постійно горить, а пожежі там гасяться тижнями і він іноді закривається. Ми не можемо хоч на один день припинити вивозити сміття», – запевнив він.
Депутат також заявив, що зараз прийняти рішення про негайне закриття полігону неможливо.
Рішення про закриття полігону до 1 січня 2020 року є. Про якесь інше абстрактне закриття неможливо говорити. По-перше, неправильно поставлене питання, по-друге, не може стояти питання перед міською радою закрити працюючий полігон, єдиний, що працює для Дніпра за межами міста, – додав Павло Головаха.