«Правий сектор» вимагає, щоб у школах Дніпра була тільки державна мова

01.06.2017 11:26   -
Автор:

30 травня під будівлею Дніпропетровської ОДА відбулась акція зі збором підписів на підтримку законопроекту про освіту в якому передбачено, що весь освітньо-виховний процес в усіх комунальних закладах освіти повинен проводитися виключно державною мовою.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на повідомлення Правий Сектор Дніпровщина у Фейсбук.
“Метою акції було донести до президента, Міністерства освіти, комітету з питань науки та освіти та місцевої ОДА стратегічну необхідність підтримати 100% освіту державною мовою та донести до дніпрян важливість для майбутнього незалежної України цих змін.
Дніпровщина поступово, але впевнено позбувається наслідків тоталітарного радянського режиму та перетворюється на традиційне українське культурне місто.
По закінченню акції представниками “Правий сектор Дніпровщина” були передані зібрані підписи зі звернення 1-му заступнику голови ОДА Кужману О.М., який запевнив нас, що адмністрація також підтримує державну політику щодо впровадження української мови в усих закладах освіти під час всього освітньо-виховного процесу. Також листи зі зверненням та підписами направлені президенту України, Міністерству освіти та комітету Верховної ради з питань науки та освіти”, – заявили в організації.