Понад 8 тис учасників бойових дій Дніпропетровщини отримують пільги

08.12.2015 18:00   -
Автор:

Майже 9 тис. військовослужбовців повернулися із зони АТО на Дніпропетровщину. 8,4 тис. демобілізованих уже отримали статус учасника бойових дій та оформили гарантовані державою пільги. Найближчим часом матимуть посвідчення ще 600 бійців, які захищали східні кордони України.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на ОДА.
«Кожен учасник бойових дій на Дніпропетровщині отримує низку пільг. Механізм їх призначення спрощений. Тепер достатньо лише одного разу звернутися до управління соцзахисту за місцем проживання. Документів потрібно обмаль. При собі слід мати паспорт, ідентифікаційний код та посвідчення учасника бойових дій. В управлінні – заповнити заяву. Сьогодні вже на Дніпропетровщині користуються пільгами 8,4 тис. учасників бойових дій, 191 інвалід та 825 членів сімей загиблих», – зазначається у повідомленні.
Серед пільг – безкоштовний проїзд у громадському транспорті, державні знижки на комунальні послуги тощо. Зокрема, учасники АТО отримують 75% знижки, інваліди війни –100%, родини загиблих – 50%.
Крім того, на Дніпропетровщині діє чимало адресних програм для воїнів. Наприклад, ті, хто не має власного житла, можуть його отримати. Так, 95 родини бійців АТО вже оселилися в нових квартирах, ще 13 сімей матимуть власні квадратні метри до кінця року.
Також бійці можуть зміцнити здоров’я в санаторіях України. Така можливість існує завдяки програмі оздоровлення та психологічної реабілітації АТОшників. Цьогоріч відпочили понад 600 захисників. З обласного бюджету матеріальну допомогу на оздоровлення отримали понад 2 тис. бійців.
До того ж, кожен воїн має право отримати земельну ділянку. Це питання соціалізації тих людей, які повертаються з фронту, незабаром видавати документи на землю будуть через «єдине вікно». Аби цей процес відбувався якомога швидше, координуватимуть його самі АТОшники.
Як отримати статус УБД, можна дізнатися в Центрі допомоги бійцям АТО та членам їх сімей, який діє при ОДА. Адреса Центру – проспект Кірова, 1 (1-й поверх), телефон –(056) 742-86-62. Філії Центру діють у 22 населених пунктах області.