Понад 2,4 мільйони мешканців регіону підписали декларації із сімейними лікарями

11.11.2019 15:00   -
Автор:

На Дніпропетровщині понад 2,4 мільйони жителів вже обрали свого лікаря «первинки». Це більше 74%, повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на прес-службу Дніпропетровської облдержадміністрації.
«У квітні 2018-го стартувала національна кампанія «Лікар для кожної сім’ї». За цей час понад 74% мешканців Дніпропетровщини обрали своїх фахівців. Укласти декларацію можна у будь-якому медзакладі, незалежно від місця проживання та прописки – в області усі центри первинної медико-санітарної допомоги вже підключені до системи eHealth», – розповіли у департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації.
Підписати декларацію можна, зробивши кілька простих кроків. Спочатку – обрати медичний заклад та сімейного лікаря, терапевта або педіатра. Із переліком можна ознайомитися на сайті. Потім – звернутися до реєстратури. При собі слід мати мобільний телефон, паспорт, ідентифікаційний код, за потреби – свідоцтво про народження дитини.
Відмовити у підписанні декларації лікар може тільки якщо вже набрав оптимальну кількість пацієнтів. Для терапевта – 2 тисячі, для сімейного лікаря – 1800, для педіатра – 900 людей.