Почесними дніпропетровцями стали героїчний лікар і неоднозначний ректор

01.10.2015 11:38   -
Автор:

На сесії міської ради звання почесних громадян Дніпропетровська присвоїли головлікарю ОКЛ ім. Мечникова Сергію Риженку, та ректору ДНУ Миколі Полякову.
Про це Depo.uа повідомляє з посиланням на рішення сесії міської ради від 30 вересня.
Сергій Риженко є головним лікарем лікарні ім.Мечникова, у якій за півтора роки військових дій на сході врятували більше 1700 поранених бійців, часто – у безнадійних випадках. Сергій Риженко є чинним депутатом Дніпопетровської обласної ради, обраним за списками “Партії регіонів”.
Микола Поляков – ректор Дніпропетровського національного університету ім. О.Гончара і депутат Дніпропетровської міської ради, обраний від “Партії регіонів”. Під час гучного процесу “дніпропетровських терористів” у 2012 році Микола Поляков ще до судового розгляду справи публічно назвав “покидьком” обвинуваченого у терактах викладача ДНУ Віктора Сукачова. В лютому 2014 року Поляков із іншими дніпропетровськими ректорами підписав публічну заяву про вихід із “Партії регіонів”. А у серпні 2015 року давав спільну прес-кнференцію із кандидатом в мери від партії Коломойського Борисом Філатовим.
Тепер у Дніпропетровська 43 почесних громадяни, серед яких зокрема Леонід Брежнєв, Павло Лазаренко, Леонід Кучма, народні депутати Олександр Вілкул та екс-мер Іван Куліченко, а також митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней. У списку почесних громадян – лише дві жінки: радянська підпільниця Надія Сарана та олімпійська чемпіонка фігуристка Оксана Баюл.