Після реконструкції стадіон Петра Лайка зможе приймати змагання європейського рівня

03.05.2018 11:45   -
Автор:

Міський голова Дніпра Борис Філатов проінспектував перебіг реконструкції стадіону ім. Петра Лайка (колишній стадіон Вагоноремонтного заводу). Це – єдиний стадіон на лівому березі Дніпра.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
Попри це, його не ремонтували з моменту зведення – понад 50 років. Нині у рамках програми мера «Дніпро – спортивна столиця» розпочато масштабну реконструкцію.
«Ми будуємо повноцінний стадіон, який зможе приймати змагання європейського рівня та відповідатиме всім нормам міжнародних федерацій. Схожі стадіони є, наприклад, у Луцьку та Кропивницькому. Але наш буде кращим», – зазначив Борис Філатов.

Міський голова також зауважив, що у зведенні стадіону мерія співпрацює з обласною Федерацією легкої атлетики. Під час реконструкції враховуватимуть усі побажання спортсменів.
На території стадіону вже розібрали старі бетонні трибуни та будівлю радіорубки. Також знімають старе покриття футбольного поля, ущільнюють його ґрунт і закладають дренажну систему. Пізніше на полі з’явиться натуральне трав’яне покриття. З майданчика також вивозять сміття.

Відповідно до європейських стандартів, після ремонту на стадіоні можна буде проводити змагання топ-рівня, включно з чемпіонатами Європи. Тут облаштують простір фактично для всіх видів легкої атлетики, а саме – вісім сучасних доріжок для бігу, майданчики для стрибків у висоту, довжину й з жердиною, а також зони для метання ядра, диска, молота та списа. Крім цього, на території з’явиться міні-футбольне поле зі штучним покриттям, дитячий майданчик і зона вуличних тренажерів. Користуватися ними зможуть усі мешканці Дніпра, котрі прагнуть до здорового способу життя.