Під час огляду автівок на блокпосту біля Дніпропетровська виявили цілий арсенал зброї

07.09.2015 21:59   -
Автор:

Учора на блокпосту у м. Підгороднє спiвробiтниками РДПС ВДАI м. Днiпропетровська для перевірки був зупинений автомобіль «Ford Transit» під керуванням 39 — річного військовослужбовця, передає 9 канал.
Під час візуального огляду автомобілю в задній частині салону було виявлено та вилучено 690 патронів калібру 5,45 мм та 9 патронів калібру 7,62 до автомату «Калашникова», 33 патрона калібру 7,62 мм до «СВД», дві гранати «РГД-5» без запалів, один запал «УЗРГМ» і три порожні тубуса від «РПГ- 22».
Крім водія в автомобілі знаходилися ще два пасажири — жінка та чоловік, теж військовослужбовці.
Від будь яких пояснень вони відмовились.
На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Дніпропетровського районного відділу міліції.
Все вилучене направлено до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВС.
З якою метою вони зберігали та перевозили виявлені боєприпаси, з’ясує слідство. Подія зареєстрована в Журналі Єдиного Обліку.
Того ж дня на блокпосту у м. Підгороднє в Дніпропетровському районі був зупинений автомобіль «Volkswagen» під керуванням 30-річного військовослужбовця. В салоні автомобіля, крім керманича, знаходився в якості пасажира ще один військовослужбовець.
В ході візуального огляду автівки водій виявив бажання добровільно здати зброю та боєприпаси: 2 шт. гранати «РГД-5», 1 шт. «Ф-1», 57 шт. патронів калібру 7,62 та 20 шт. патронів калібру 5,45, що знаходились в його рюкзаку.
На місце події було викликано слідчо-оперативну групу. Як пояснив останній, дані боєприпаси знайшов в зоні АТО та віз для добровільної здачі.
Триває перевірка.