Патріоти Дніпра просять УПЦ МП висловити свою пропозицію щодо об’єднання (ФОТО)

19.11.2018 11:15   -
Автор:

19 листопада патріотична громадськість вирушила на зустріч з владикою Іринеєм, щоб з`ясувати його ставлення до створення в Україні Єдиної Помісної Православної Автокефальної Церкви.
Про це заявила у Фейсбук громадська організація «Майдан. Січеслав. Дніпро, повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ».
«У нас немає московського патріархату, ми Українська православна церква» – заявив отець Микола, представник Дніпропетровського єпархіального управління УПЦ.
Читайте также: В Днепре активисту угрожают расправой за интерес к «Укртрасбезопасности» (ВИДЕО)
«Випадково, або не дуже, але владики сьогодні в приймальний день не було в Єпархії, до нас вийшов його представник – отець Миколай, який сказав, що їм не потрібен Томос, бо вони його вже мають ще з 1991 року, а також повідомив, що дана Єпархія не має жодного відношення до Москви, враховуючи фінансового, а абревіатура МП (Московський Патріархат) не має в жодному документі та, навіть, на вивісках», – зазначено у дописі.

На питання від громадськості – чому в храмах московського патріархату так багато агресії по відношенню до патріотів України та Церков Київського патріархату, отець Микола зазначив: «Не звертайте уваги, бо люди різні і розуміють по різному».

Патріоти розповіли, що саме в цей момент до них підбігла жіночка з криками і образами вирвала з рук активіста плакат з написом: Українцям Помісну Церкву. Дана пані вже відома нам, це саме вона мітингувала під стінами Дніпропетровської обласної ради з плакатами проти Автокефалії.

Тоді патріоти в усному порядку звернулись до Владики Іринея з проханням, з Божого благословення взяти участь у Об`єднавчому Соборі Православних Ієрархів України 22 листопада 2018 р. та підтримати створення в Україні Єдиної Помісної Православної Автокефальної Церкви.

Представник Митрополита отець Микола повідомив, що вони не будуть брати в цьому участь та зазначив, якщо українці хочуть об`єднання, то нехай об`єднуються навколо їх церкви.

Завершуючим було прийнято рішення все ж таки провести зустріч патріотичної громадськості з владикою Іринеєм та учасники обмінялись контактами для її організації.