«Пакунок малюка» вже у Кам’янському

25.09.2018 09:15   -
Автор:

Постановою №512 від 20.06.2018 року Кабмін затвердив порядок надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка». З 1 вересня 2018 року українські сім’ї при народженні дитини отримують такий пакунок із необхідними речами для перших місяців життя дитини. Видачу «пакунків малюка» у Кам’янському вже розпочато.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на пресс-службу Кам’янської міськради.
Відтепер кожна мама (інший законний представник новонародженої дитини), яка виписується з пологового будинку, має отримати «пакунок малюка» під час виписки, але не пізніше, ніж через 30 днів з дня народження дитини.
Таким чином, батьки дитини, які не отримали одноразову натуральну допомогу «пакунок малюка» на час виписки з полового будинку, для її оформлення можуть звернутись із письмовою заявою до управління соціальної політики Кам’янської міської ради (проспект Василя Стуса, 10/12, поверх 2, каб.№216).
Згідно із заявою, управління соціальної політики забезпечує надання «пакунку малюка» (не більш, ніж протягом 17 робочих днів) отримувачу.
До таких бебі-боксів входять: підгузки одноразові для новонароджених, серветки вологі одноразові для дітей від 0 років, пелюшки, шапочки, боді з коротким та довгим рукавом, штани-повзунки із закритими носочками, «чоловічки» з довгим рукавом та штанцями, шкарпетки, термометр для води і для тіла, ножиці манікюрні дитячі з тупими наконечниками (безпечні), прокладки для лактації, ковдри, матрац, махровий рушник для купання з кутком, іграшка-брязкальце, крем із вмістом ланоліну та дитяче рідке мило-шампунь із дозатором. Увесь комплект упаковано в коробку-колиску з міцного картону.