ОПОРА розповіла, як працюють нардепи з Дніпропетровщини

26.04.2016 17:26   -
Автор:

Громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Дніпропетровській області Юлія Лисенко на прес-конференції в інформагентстві «Пост Днепр» презентувала результати дослідження «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво» щодо діяльності нардепів з Дніпропетровщини.
Об этом сообщает Интернет-издание «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Ми підбили статистику відвідувань депутатами пленарних засідань Верховної Ради та засідань комітетів з листопада 2014 року по квітень 2016 року. Іван Куліченко відвідав 82% засідань як Парламенту, так і Комітету. Андрій Шипко 89% – Парламенту, 75% – Комітету. Артур Мартовицький – 92% Парламенту, 89 % – Комітету. Трохи відстає за цими показниками Андрій Денисенко – 29% Парламенту, і лише 5% Комітету.
Стаття 11 надає народному депутату право виступати з обґрунтуванням своїх пропозицій і з мотивів голосування; а також передавати для внесення до протоколу і стенографічного бюлетеня засідання текст свого виступу, окремої думки, заяви, пропозиції і зауваження з питань, що розглядаються Верховною Радою України. Андрій Денисенко скористався цим правом 1 раз, тобто 1 раз виступав у стінах ВР, Іван Куліченко – 15, Андрій Шипко – 38, Артур Мартовицький – 29.
Впродовж роботи Верховної Ради України VIII скликання народними депутатами, які були обрані в одномандатних округах Дніпропетровської області, було подано 367 депутатських запитів, цікавим є те, що жодного з них не адресовано Президенту України. Лідером області по кількості запитів став народний депутат Яків Безбах (ВО № 24) – всього 207, з них 84 запити стосуються проблем виборчого округу. Андрій Шипко (ВО № 35) подав 59 депутатських запитів, 45 з них стосувалися проблем виборчого округу. Андрій Денисенко та Іван Куліченко зареєстрували по одному запиту, Артур Мартовицький – вісім, п’ять з них стосуються вирішення проблем округу. Дмитро Ярош єдиний народний депутат від Дніпропетровської області, який не скористався правом на депутатський запит.
На розгляд парламенту було внесено 482 законопроекти. З них 31 стали чинними. В подану статистику входять законопроекти та проекти постанов Верховної Ради України. 80 з них були написані депутатами Дніпропетровщини самостійно, але з них Парламентом був підтриманий лише 1, це 0,2% від загальної частки. Найбільшу кількість законопроектів від Дніпропетровщини було подано депутатом Андрієм Шипко (ВО № 35), всього 68, з них 11 було написано самостійно, 1 з них став чинним.
Іван Куліченко (ВО № 28), подав на розгляд 23 законопроекти, з них 1 написаний самостійно. 5, написані в співавторстві, стали чинними.
Артур Мартовицький (ВО № 36), подав на розгляд 16 законопроектів, з них 4 написав самостійно. Жоден з поданих законопроектів не набув статусу чинного.
Андрій Денисенко (ВО № 26), подав на розгляд 10 законопроектів, з них 4 написав самостійно», розповіла вона.
Читайте также: Кто из днепропетровских нардепов боится электронного декларирования доходов.