На сесії облради депутати від «Батьківщини» звернулися до керівництва держави

17.06.2016 09:13   -
Автор:

На четвертій сесії Дніпропетровської обласної ради VII скликання депутати від фракції «Батьківщина» оголосили звернення до Президента України, парламенту та прем’єр-міністра щодо потреби підвищення розмірів соціальних стандартів та гарантій – прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати та мінімальної пенсії.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу політичної сили.
На порядку денному четвертої сесії Дніпропетровської обласної ради VII скликання першим питанням було визнання бійців добровольчих підрозділів учасниками бойових дій. За це рішення депутати проголосували одноголосно. Тепер наші Герої-добровольці отримали визнання та статус учасника бойових дій. Як розповів заступник голови фракції «Батьківщина» Андрій Козар, на сесії внесли пропозиції щодо удосконалення бюджетної децентралізації в Україні. Депутати також заслухали звернення головного лікаря лікарні ім. Мечникова Сергія Риженко щодо необхідності додаткового виділення лікарні 3 млн. грн. на закупівлю дороговартісних медикаментів, для лікування тяжкопоранених бійців. Це звернення було підтримано депутатами.

«Депутати від фракції «Батьківщина», – розповідає Андрій Козар, – під час сесії оголосили звернення до парламенту України стосовно потреби підвищення розмірів соціальних стандартів та гарантій – прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати та мінімальної пенсії. Адже, на 2014 – 2016 роки Уряд затвердив розміри прожиткових мінімумів, мінімальної заробітної плати, мінімальної пенсії за віком у значно заниженому розмірі, що привело к різкому зниженню рівня життя населення України. Особливо це зачепило такі верстви населення як: пенсіонери, інваліди, багатодітні сім’ї, діти. Сьогодні люди виживають, а не живуть! Тож, численні звернення громадян до нас, до депутатів свідчать що рівень їх життя не відповідає навіть мінімальним потребам, а саме: не дозволяє купувати необхідні продукти харчування, медикаменти, лікування в лікарнях, тощо.

Враховуючи викладене, ми просимо парламентаріїв забезпечити в установленому законодавством порядку розгляд та прийняття законопроекту фракції ВО «Батьківщина» у Верховній Раді України, реєстраційний номер 4316 від 29.03.2016 року, яким передбачено підвищити розміри прожиткового мінімумів, мінімальної заробітної плати та мінімальної пенсії за віком з 2016 р. на 5% по відношенню до розмірів за методологією. Також депутати звернулися до Президента України, Прем’єр – міністра України щодо необхідності укладання договорів про розподіл повноважень між Кабінетом Міністрів України, обласними державними адміністраціями та обласними радами. Адже, незважаючи на окремі позитивні зрушення, не проведено бюджетної реформи, залишаються численні питання в містобудівній, земельній сфері тощо.

Депутати Дніпропетровської обласної ради, повноважні представники територіальних громад Дніпропетровської області стурбовані непослідовністю та низькими темпами реформування місцевого самоврядування. Вирішення питання налагодження належної комунікації , розподілу повноважень та відповідальності між «центром» та областями, надасть змогу забезпечити чіткий розподіл повноважень, сформувати нову, динамічну та ефективну регіональну політику, вирішити як глобальні питання характерні для всіх областей України, так і врахувати специфіку кожної окремої області, реалізувати адміністративно – територіальну реформу та підвищить ефективність управління на місцях».