В індустріальний парк у Дніпрі буде залучено 2,7 млрд грн

25.05.2018 16:30   -
Автор:

Керівник проекту «Індустріальний парк «INNOVATION FORPOST» КП «Агентства розвитку Дніпра» Дніпровської міської ради Олена Іваницька в ексклюзивному коментарі Інтернет-виданню «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» розповіла, що будування парку почнеться у 2019 році.
Індустріальний парк «INNOVATION FORPOST» – елемент цілісної системи переходу до розвитку власної промисловості, відкриття такого парку може зменшити відтік висококваліфікованих фахівців за кордон та допоможе їм реалізувати себе в Україні.
«Відповідно до Закону України «Про індустріальні парки» ініціатором створення індустріального парку може виступати орган місцевого самоврядування. Станом на сьогодні ПАТ «ІНТЕРПАЙП НТЗ» повертає територіальній громаді міста понад 60 га, і після завершення юридичних процедур щодо переоформлення земельних ділянок та об’єктів нерухомого майна, Дніпровська міська рада створить індустріальний парк в м. Дніпрі», – каже вона.
За словами керівника проекту, загальний макрокошторис індустріального парку складає 2,7 млрд грн. В цю суму включені будівництво транспортної та інженерної інфраструктури, реконструкція існуючих будівель, будівництво виставкового та концертного комплексів, експериментальних виробництв для бізнес-інкубатору, житлового комплексу, офісного центру і, власне, низка виробничих підприємств 4 та 5 класу небезпеки. 9,93% від цією суми планується залучити з міського бюджету, 9,45% – з державного, інше фінансування – за рахунок коштів інвесторів та керуючої компанії. Одним з джерел фінансування можуть виступати гранти. «Агентство розвитку Дніпра» вже для цього проекту виграло 2 гранти європейської підтримки на загальну суму 22 млн грн.
«Складники парку можна поділити на об’єкти, що частково будуть побудовані за рахунок бюджетних коштів, зокрема – інфраструктура. Індустріальні виробництва – за рахунок резидентів (учасників) парку, але готуються і окремі інвестиційні проекти – виставковий, житловий, торгівельний та офісний комплекси, готель, дитячий дошкільний заклад. Планується бульварна зона з комплексним благоустроєм загальною площею понад 2,5 га», – пояснила Олена Іваницька.
Зараз по території виконано передпроектні пропозиції. Детальний план території, проектування дорожньо-транспортної та інженерної мереж почнеться в липні 2018 р. Першими об’єктами індустріального парку стануть фронт-офіс індустріального парку, виставковий центр «Промислове ЕКСПО», офіси та центр прототипування в складі бізнес-інкубатору, благоустрій частини території, що виходить на червону лінію Слобожанського проспекту. Будівництво почнеться навесні 2019 р., а наприкінці року містян запросять на відкриття перших об’єктів індустріального парку.
Більш детальніше ознайомитись з презентацією проекту «Індустріальний парк «INNOVATION FORPOST» КП «Агентства розвитку Дніпра» Дніпровської міської ради можна за посиланням.