На Дніпропетровщині працюють вже 60 ЦНАПів та їхніх філій

14.05.2019 11:15   -
Автор:

На Дніпропетровщині запрацювали ще два Центри надання адмінпослуг – у центрі Томаківської громади та в селі Вишневе Покровського району. Тепер в області нараховується 60 ЦНАПів та їхніх філій. За цим показником регіон утримує лідерство в Україні, повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на прес-службу ОДА.
«ЦНАПи – обличчя влади. Вони розривають бюрократичний ланцюг між чиновником і громадянином. Дніпропетровщина утримує всеукраїнське лідерство за кількістю Центрів надання адмінпослуг. Наразі їх – уже 60. Вони працюють за принципом «єдиного вікна» та «прозорого офісу», тут люди отримують послуги нової якості», – наголошують в ОДА.
Послуги нової якості тепер доступні й 15 тис. мешканців Томаківської ОТГ. У центрі громади запрацював новий ЦНАП. Наразі тут надають понад 80 адмінпослуг. Серед найпопулярніших – прописка та виписка, земельні питання. Також планується додати таку послугу, як реєстрація нерухомості, закупити установку для видачі біометричних паспортів.
Фронт-офіс облаштували на першому поверсі центральної бібліотеки. Ремонт у приміщенні зробили коштом громади, вікна й двері допомогла встановити німецька урядова організація GIZ, а за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» Центр обладнають комп’ютерами та завезуть нові меблі.
Усі необхідні сервіси – тепер і в селі Вишневе Покровського району. В одному місці й без зайвого клопоту – більш ніж 100 адмінпослуг: від видачі довідки про склад сім’ї до оформлення субсидії.
«Люди задоволені. ЦНАП з руки не тільки мешканцям Вишневого, а й навколишніх сіл. Сюди все-таки добиратися ближче, ніж до райцентру», – зазначила в.о. начальника Вишневецького ЦНАПу Юлія Вотько.
Наразі на Дніпропетровщині 23 ЦНАПи та їхні філії працюють у містах, 22 – у районах, 12 – в об’єднаних громадах, 3 – у селах.