На Дніпропетровщині почалися військові навчання

08.06.2015 13:00   -
Автор:

З 5 по 12 червня у 18 регіонах України проходять командно-штабні навчання з територіальної оборони. На Дніпропетровщині протягом 3 днів було призвано на навчання близько 1 тисячі військовозобов’язаних. Всі призвані вчасно прибули на місце зборів, були розміщені та укомплектовані у відповідні підрозділи.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу ОДА.
Сьогодні учасники навчань перейшли до безпосереднього відпрацювання навичок.
Наразі вже відпрацьовано дії з оповіщення, збору і комплектування стрілецьких батальйонів, загонів оборони та рот охорони військових комісаріатів. Вже сформовано стрілецький підрозділ з 500 військовозобов’язаних, загін самообороні з 250 осіб та рота охорони зі 120 чоловіків. Всі вони дислокуються на території Дніпропетровської області.
Наразі приступили до відпрацювань тактичних та стрілецьких навичок, а також з надання першої медичної допомоги. Під час навчань будуть також відпрацьовуватися механізми взаємодії між військовим командуванням та облдержадміністрацією щодо спільного планування та виконання завдань територіальної оборони.
Як повідомлялося раніше, мета зборів – відпрацювання взаємодії між військовим командуванням та облдержадміністраціями задля підвищення обороноздатності держави. Після закінчення навчань військовозобов’язані повернуться додому.