На Дніпропетровщині створять екомоніторинг для «АрселорМіттал Кривий Ріг»

05.12.2019 09:45   -
Автор:

«АрселорМіттал Кривий Ріг» – перший забруднювач повітря в області. Наразі над виправленням ситуації спільно працюють Дніпропетровська ОДА та представники підприємства. Як завод виконує взяті на себе зобов’язання із покращення екоситуації, тепер перевірятиме експертна група. До неї залучать вчених, представників влади, підприємства, громадськість. Про це стало відомо під час наради з екологічної діяльності ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ“.
Підприємство пообіцяло скласти відповідний графік, в якому визначить обсяг коштів для реалізації екологічних програм та чіткі терміни виконання кожного кроку.
Для незалежного контролю за виконанням підприємством запланованих кроків зі зниження шкідливих викидів у повітря створять розширену робочу групу. До її складу увійдуть громадські організації, представники наукових інституцій Кривого Рогу, облдержадміністрації та заводу.
«АрселорМіттал Кривий Ріг» відкрите до співробітництва та конструктивного діалогу з владою та громадськістю. За 14 років роботи компанії в Україні нам вдалося зменшити обсяг викидів в атмосферу на 50%. Але розуміємо, що треба зробити ще більше. Попереду – велика інвестиційна програма з модернізації виробництва та охорони навколишнього середовища. Постійна взаємодія з громадськістю і представниками влади сприятиме більш ефективній реалізації цієї стратегії», – зазначив в.о. генерального директора підприємства Олександр Іванов.