На Дніпропетровщині припинено діяльність мережі гральних закладів (ФОТО)

10.12.2018 16:45   -
Автор:

Працівники Управління захисту економіки Національної поліції України в Дніпропетровській області спільно з обласним слідчим управлінням під процесуальним керівництвом прокуратури Дніпропетровської області виявили та задокументували діяльність десяти гральних закладів, які функціонували під керівництвом 55-річного організатора підпільного бізнесу. Проведено санкціоновані обшуки. Вилучено ТМЦ на суму понад 1,5 мільйона гривень.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на прес-службу Управління захисту економіки в Дніпропетровській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.
Поліцейські встановили, що організатор підпільного бізнесу налагодив діяльність гральних закладів в обласному центрі та у м. Синельникове.
До незаконної діяльності 55-річний безробітний залучив ще ряд осіб, які виконували функції адміністраторів та осіб, які забезпечували технічну підтримку обладнання.
З метою конспірації у зловмисників була відпрацьована тактика дій: узгоджено паролі для входу до приміщень та розроблено графік позмінної роботи закладів, для зв’язку використовувалися телефонні номери, які періодично змінювалися, а на період проведення правоохоронцями рейдових відпрацювань по боротьбі з гральним бізнесом, учасники групи вивозили гральне обладнання в спеціально орендовані гаражі.
Щоденна «каса» від незаконної діяльності складала понад 150 тисяч гривень.
Спільними діями правоохоронців було задокументовано систематичні факти злочинної діяльності усіх учасників групи.
В рамках кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст.203-2 (Зайняття гральним бізнесом) Кримінального кодексу України, оперативники обласного управління захисту економіки отримали дозволи суду на проведення обшуків у вказаних приміщеннях.
Вчора, 9 грудня, проведено санкціоновані обшуки за місцями функціонування гральних закладів та місцями мешкання фігурантів, під час яких вилучено 120 гральних автоматів, понад 80 одиниць комп’ютерної техніки, пристосованої для здійснення азартних ігор, інше технічне обладнання. Всього вилучено товарно-матеріальних цінностей на суму понад 1,5 мільйона гривень.
Також під час обшуків було вилучено грошові кошти – прибуток від незаконної діяльності – у розмірі 134 тисячі гривень та 1,4 тисяч доларів США.
Слідство триває, здійснюються необхідні заходи для притягнення групи осіб, причетної до організації та діяльності гральних закладів, до кримінальної відповідальності.