На Дніпропетровщині може статися екологічна катастрофа, – Шипко

07.03.2015 09:00   -
Автор:

«Невже повинна статися катастрофа, щоб уряд почав діяти? Чому зараз прийнято чекати, доки не виникне біда, а потім вже старанно ліквідувати її наслідки? Вже минає як рік, як від цього Кабміну на моє депутатське звернення щодо аварійної ситуації на дамбі №8 на Каховському водосховищі я отримую тільки формальні відписки. То у Мінприроди коштів немає, то “Укравтодор” хоче, але не може відремонтувати, то Кабмін не дав доручення. А за цей час дамба стала справжнім лихом Дніпропетровської області», – заявив народний депутат України Андрій Шипко під час свого виступу у Верховній Раді.
Про це повідомляє інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на сайт Верховної Ради України.
«Через цю дамбу проходить національна дорога Н-23, яка ще є стратегічно важливою для держави… Щодоби 10 тисяч автомашин навантажують дамбу…На сьогодні дорожнє полотно на дамбі вкривають величезні ями. І це може спровокувати гідродинамічний удар і прорив, і мільйони кубов води змиють усе на своєму шляху. Гідродинамічна аварія спричинить екологічну катастрофу…, а тисячі людей навіть не встигнуть евакуюватися», – говорить він.
За його словами, без термінового капітального ремонту національного автошляху, що є гребенем дамби №8, довжина якої всього 3,8 кілометрів – трагедія невідворотна.
«Бездіяльність уряду сьогодні коштуватиме дуже дорого завтра. Прийняття всього однієї постанови Кабінету Міністрів про передачу автошляху на баланс “Укравтодору” та її терміновий ремонт врятує не тільки регіон від катастрофи, а й життя людей, що рухаються зеленим коридором із зони АТО», – наголошує Андрій Шипко.