На Дніпропетровщині пройшов II Форум позитивних змін

30.06.2017 14:22   -
Автор:

На турбазі «Лісова галявина» (Китайгород, Царичанський район) відбувся II Форум позитивних змін. На захід, організатором якого виступила ГО «Центр підтримкигромадських і культурних ініціатив «Тамариск»», з’їхалося близько півсотні активістів. Всі вони – випускники «Школи позитивних змін» (проект «Тамариска», що працює з 2010 року, в рамках якого досвідчені тренери вчать активістів основам організаційної роботи, отриманню грантів на свої проекти і особливостям взаємодії з різними органами влади). Як зазначила у вітальному слові директор Центру «Тамариск» Тетяна Карельська, попередній, перший Форум, проходив чотири роки тому.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу організації.
«У 2013 році, коли відбувся перший Форум, «Тамариску»було 12 років. Нас цінували донори, але ми тоді жили зовсім в інший, мирний час: стабільно працювали, будували плани… Життя додало свої корективи. Революція, війна… Сьогодні перед нами постали нові виклики. Нас, громадських діячів, стало більше. Хто був далекий від «третього сектору», працював, займався бізнесом, з початком війни пішов у волонтерський рух, ініціативні групи, громадські організації. За перші три роки ми підготували 76 агентів місцевого розвитку. А за наступні три – в два рази більше», – підкреслила Тетяна Карельська.
На II Форум зібралися, в основному, слухачі 4, 5 і 6 «Шкіл позитивних змін», але були і ті, хто пройшов навчання в уже далекому 2010 році. Учасники заходу працювали в трьох секціях за темами: «Інструменти розвитку», «Взаємодія з владою» і «Активізація громади». Майстер-класи вели відомі експерти, лідери громадських організацій, депутати. Дискусії в ході обговорень розгорялися неабиякі…
Крім цього активісти грали в різні ігри: рольову «Жити по-новому», командну настільну «Світ громад», Європейськийквест. Ну і, звичайно, був конкурс шашликів таетновечірка.
Наприкінці Форуму Тетяна Карельська звернулась до учасників: «Скоро вибори. І необхідно, щоб на них перемогли гідні люди. А ви можете зробити багато для того, щоб люди голосували не за гречку, а за ідеї».
II Форуму позитивних змін відбувся за підтримки Посольства США та Фонду імені Ч.С. Мотта.