На Дніпропетровщині порядок під час виборів охоронятиме майже весь особовий склад міліції

23.10.2015 15:30   -
Автор:

Цієї неділі безпеку мешканців області на кожній виборчій дільниці охоронятимуть щонайменше двоє міліціонерів. Загалом до роботи стануть понад 8 тис. правоохоронців. Разом з ними – надзвичайники, нацгвардійці, курсанти та представники громадських формувань.
Про це стало відомо під час прес-конференції у Дніпропетровській облдержадміністрації, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ”.
Громадський порядок під час місцевих виборів охоронятиме майже весь особовий склад міліції, розповів заступник начальника управління громадської безпеки ГУМВС України в Дніпропетровській області Сергій Мороз.
«Не працюватимуть лише ті, хто на лікарняному чи в декреті, – повідомив він. – Додатково за вказівкою Міністерства внутрішніх справ ми відрядили зведений загін в Кіровоградську область. Там не вистачає працівників».
Він наголосив, що міліціонери будуть знаходитися не у самих приміщеннях для голосування, а поруч з ними. Якщо хтось скоїть правопорушення, правоохоронців запросить голова комісії, його заступник або секретар. Це передбачено законом про місцеві вибори.
«Організовувати голосування, забезпечувати його таємність, порядок на дільниці – обов’язок дільничних виборчих комісій. Силовики охороняють громадський порядок. Міліція поза політикою», – зазначив Сергій Мороз.
Охоронятимуть мешканців області під час виборів і понад 1,5 тис. надзвичайників та 250 офіцерів та курсантів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. А ще – військовослужбовці Нацгвардії та члени громадських формувань.
«Цьогоріч на сайті МВС створено рубрику «Місцеві вибори 2015». Там є інтерактивна карта, на якій розміщено всі регіони та населені пункти. Коли під час виборів хтось повідомлятиме про правопорушення, через 15-20 хвилин це вже відобразиться на карті. Кожен з нас зможе моніторити ситуацію», – розповіла заступник начальника управління взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Тетяна Романовська.
Та додала: вже зараз на карті можна подивитися, скільки правопорушень під час виборчих перегонів скоєно в області.
«На Дніпропетровщині зареєстровано 54 звернення, по кожному з яких проводитиметься перевірка. Здебільшого мова йде про пошкодження агітаційних матеріалів», – сказала вона.