На Дніпропетровщині для участі в виборах зареєструвалося майже 250 кандидатів

24.11.2016 08:48   -
Автор:

У Криничанській, Аульській та Божедарівській об’єднаних громадах зареєстрували 229 кандидатів на посади депутатів та 18 голів об’єднаних територіальних громад.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу Громадянської мережі ОПОРА
11 грудня нові ради та голів територіальних громад отримають мешканці Криничанської, Аульської та Божедарівської об’єднаних громад Криничанського району.
18 грудня вибори відбудуться у Васильківському районі (Васильківська селищна громада), Межівському районі (Новоапостолівська сільська громада), Нікопольському районі (Чкаловська сільська громада), Покровському районі (Покровська селищна громада, Великомихайлівська сільська громада, Маловихайлівська сільська громада), Пятихатському районі (Лихівська селищна громада, Вишнівська селищна громада), Синельниковському районі (Роздорська селищна громада), Софіївському районі (Софіївська селищна громада), Томаківському районі (Томаківська селищна громада), Царичанському районі (Царичанська селищна громада), Широківському районі (Новолатівська сільська громада, Гречаноподівська сільська громада), Юрївському районі (Варварівська сільська громада).
17 листопада завершився період висування кандидатів на посади депутатів та голів об’єднаних територіальних громад у Криничанському районі.
Більше 97% кандидатів зареєстровані та проживають на території своїх громад. Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, місцеві жителі особливо наголошують на тому, що територіальний аспект неймовірно важливий. Адже до селищної ради вони радше обиратимуть тих, кого особисто знають, на чий авторитет покладаються.
Загалом, в трьох об’єднаних громадах Криничанського району зареєстровано 3 кандидати на місце депутата селищної ради.
Найбільш бажаним виявився мандат Криничанської селищної ради. В середньому 4 кандидати на місце. В Аулах комісія зареєструвала в середньому 3 кандидати на місце, при чому, в 4 округах №8, № 18, № 19 та № 22 зареєструвалося лише по 1 кандидату. В Божедарівську селищну раду балотується 59 кандидатів, що на 22 округах становить лише 2,6 кандидати на місце. В округах № 7, № 18, № 20 зареєстровано лише по одному кандидату в депутати.
Близько 60% кандидатів в депутати – самовисуванці.
На посади голів нових селищних рад серед 18 кандидатів в трьох громадах Криничанського району, спостерігачі ОПОРИ нарахували 14 самовисуванців та 4 кандидати, висунуті партіями. 3 з 4 балотуються на посаду Божедарівського селищного голови, ще один в отг Кринички.
Більшість кандидатів на посаду селищного голови – чоловіки. З 18 кандидатів лише 2 жінки. Обидві самовисуванки та балотуються в Криничанській об’єднаній громаді.