На 3 округах Дніпропетровщини результати потрібно визнати недійсними, – Корбан

27.10.2014 13:43   -
Автор:

Заступник голови Дніпропетровської обласної держадміністрації Геннадій Корбан стверджує, що вибори у низці округів на Дніпропетровщині слід визнати недійсними через факти фальсифікації, передає ipress.ua.
Про це на своїй сторінці в Facebook написав головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов, який процитував коментар Корбана щодо процесу підрахунку голосів у області.
“Всупереч даним всіх екзит-полів, в даний час з підрахунку протоколів перше місце займає “Опозиційний блок” і низка його кандидатів. Це сталося в результаті безпрецедентних фальсифікацій з боку угруповання Олександра Вілкула та небажання обласної прокуратури протистояти фальсифікаціям”, – сказав Корбан.
За його словами, особливо нахабно була організована фальсифікація на ділянках в 31 і 32 округах Кривого Рогу і на 38 окрузі Новомосковська – там було організоване масове вкидання бюлетенів за Опозиційний блок і за його кандидатів.
“На жаль, прокурор Новомосковська відмовляється приймати заяви про злочин. Повну пасивність показує також обласний прокурор Федик. На округах Кривого Рогу є виборчі дільниці, де ще не приступали до підрахунку голосів – чекають команди. Ми зіткнулися з ситуацією, коли законними методами неможливо відстояти результати виборів, бо паралізована прокуратура. Звертаємося до Президента України та Генерального прокурора з проханням негайно звільнити прокурора області, визнати результати виборів недійсними, забезпечити законний процес перерахунку голосів в цих трьох виборчих округах”, – заявив Корбан.
Нагадаємо, що після підрахунку половини голосів виборців, лідером електоріальних симпатій на Дніпропетровщині є політична партія “Опозиційний блок”. За нього віддали свої голоси понад 25% виборців.