Ми підтримуємо активність нашої екологічної громади, – Святослав Олійник

13.03.2015 17:43   -
Автор:

Дніпропетровщина, як прифронтова область, багато зусиль віддає збереженню безпеки та допомозі АТО, проте питання екології тут не відходять на другий план. Обговорити вирішення важливих в цій сфері проблем на засіданні Громадської екологічної ради зібралися представники активних громадських рухів та об’єднань регіону. Зокрема, на питання присутніх відповів в.о. заступника губернатора Святослав Олійник.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу ОДА.
«Незважаючи на військові проблеми, ми все одно зобов’язані в тих умовах, які у нас є, не забувати про інші аспекти життя. Ми підтримуємо активність нашої екологічної громади. Не втручаємося в роботу екологічної ради, а співпрацюємо з нею і прагнемо спільного результату», – зазначив Святослав Олійник.
Учасники засідання обговорили проблем радіологічного контролю виробництва й обігу товарів, а також відходів на території Дніпропетровської області. Також торкнулися питань водогосподарської діяльності Запорізького енергокомплексу – йшлося про план реалізації намірів продовження терміну експлуатації двох блоків АЕС, будівництва нових і необхідності законодавчого обґрунтування зони спостереження.
Читайте также: Олейника просят проверить директора парка Шевченко в рамках борьбы с коррупцией
Крім того, в.о. директора департаменту екології та природничих ресурсів ОДА Руслан Стрілець окреслив план роботи департаменту на 2015 рік. Обговорювались і плани робіт на цей рік Дніпропетровського обласного управління лісового і мисливського господарства та Громадської екологічної ради при Дніпропетровській облдержадміністрації.
Нагадаємо, що Громадську екологічну раду при Дніпропетровській обласній державній адміністрації було створено у 2014 році. Робота екоради направлена на поліпшення екологічної обстановки в області, на підвищення рівня екологічної освіти населення, виховання його екологічної свідомості і дбайливого відношення до навколишнього природного середовища.
Громадська екорада тісно взаємодіє з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, науковими і учбовими закладами, іншими організаціями, що впливають на стан навколишнього природного середовища і мають відношення до рішення екологічних проблем Дніпропетровської області.