Молоді політики БПП з Дніпропетровщини та Молодіжного Союзу партії ХДС співпрацюватимуть

17.09.2015 17:07   -
Автор:

Представники молодіжного крила Дніпропетровської територіальної організації партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка» та «Молодіжного союзу» (нім. Junge Union) — молодіжної організації партії Християнсько-Демократичний Союз (ХДС) обговорили можливості співпраці та налагодження довготривалих контактів. Про це йшла мова під час зустрічі керівництва територіальної організації партії, представників ХДС і Фонду Конрада Аденауера в офісі Дніпропетровської територіальної організації партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка».
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу політсили.
«Оскільки партія «Блок Петра Порошенка» подала заявку на членство до Європейської народної партії, політики зустрічаються, обмінюються думками. Є реальне співробітництво між молодіжними організаціями. Сьогодні йде мова про співробітництво між молодіжними організаціями, політичний обмін на європейському рівні, про поїздки та тренінги до країн ЄС», – сказала директор Фонду Конрада Аденауера Габріеле Бауманн, яка брала участь в зустрічі.
В свою чергу керівник секретаріату Дніпропетровської територіальної організації партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка» Гліб Пригунов сказав, що партійці зацікавлені у співпраці й співробітництві з найвпливовішою та найпотужнішою європейською партією ХДС.
«Для нас важливо, що найвпливовіша партія найвпливовішої країни Євросоюзу завітала до Дніпропетровська. Тут є потенціал не тільки промисловий, науковий, а й політичний. Зв’язки, які відбуваються саме на рівні молодіжних організацій, дають нам сподівання на те, що нова генерація політиків приведе Україну до європейського майбутнього. Ті поради і той досвід, яким сьогодні обмінялися учасники зустрічі буде використаний в політичній роботі, будуть застосовані нові підходи до формування політики», – сказав Гліб Пригунов.
Голова Міжнародної комісії організації «Молодіжний союз» партії ХДС (Німеччина) Йонес Уакас відзначив, що вони готові започатковувати тривалі контакти на перспективу з молодіжним крилом Дніпропетровської територіальної організації партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка».
В свою чергу керівник молодіжного крила Дніпропетровської територіальної організації партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка» Артем Тимарев зазначив, що зустріч мала конкретний практичний досвід для його колег щодо проведення виборчих кампаній та участі молоді у політиці.
«Зустріч жива, молодь задає конкретні запитання. Молодь цікавлять питання по виборам, досвід Німеччини – чи не віддаляють їх від політики, не намагаються їх прибрати, наскільки у них легше. У нас поки важче, але ми змінимо цю тенденцію. Головне, що є бажання і прагнення самої молоді», – сказав Артем Тимарев.
Довідково.
Організація Junge Union – «Молодіжний Союз» є молодіжної організацією партії Християнсько-Демократичний Союз (ХДС) Німеччини (лідер партії – Ангела Меркель). «Молодіжний союз» має 30 депутатів в Бундестазі і 3000 депутатів місцевого значення. «Молодіжний союз» спільно з Фондом Конрада Аденауера довгий час підтримують демократичні молодіжні організації в Україні.
Християнсько-Демократичний Союз Німеччини є членом Європейської народної партії і стратегічним партнером партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка».