Мешканцям Дніпропетровщини по-іншому нараховуватимуть пільги

15.11.2019 10:00   -
Автор:

В Україні змінився механізм нарахування пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Відтепер отримати їх можна буде двома шляхами – готівкою або у безготівковій формі. Про зміни повідомили у департаменті соціального захисту Дніпропетровської облдержадміністрації, передає інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ“.
Тим мешканцям області, які звернулися до органів соцзахисту із заявою на отримання пільг готівкою, виплатять «живі» кошти – на банківський рахунок або поштою. У цьому випадку платіж за спожиті послуги їм буде нарахований у 100% обсязі, без урахування знижки. Його повністю має сплатити пільговик.
Інші користувачі будуть отримувати пільги у безготівковій формі. Кошти надходитимуть на рахунок Мінсоцполітики в «Ощадбанку». Після цього банк перераховуватиме суму пільг безпосередньо підприємству-надавачу послуг. Решту платежу, як і раніше, сплачуватиме користувач.
Суму пільг будуть розраховувати органи соцзахисту населення щомісяця, до 20 числа. Вона залежатиме від розміру знижки, на яку має право пільговик відповідно до чинного законодавства.