Мешканців Дніпропетровщини запрошують взяти участь у донорській акції

08.11.2019 17:45   -
Автор:

14 листопада у Дніпрі відбудеться донорська акція. Мешканці області зможуть здати кров для «важких» пацієнтів опікового відділення міської лікарні №2. Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на прес-службу Дніпропетровської облдержадміністрації.
«Пацієнтам, які отримали тяжкі опіки, щодня потрібно дуже багато донорської крові. Для них це життєво необхідно, – розповів координатор регіонального відділення Асоціації молодих донорів України Максим Карамушка. – Тому 14 листопада обласна станція переливання крові проводить виїзну донорську акцію. Запрошуємо усіх небайдужих долучитися до цієї благородної справи».
Стати донором може повнолітня здорова людина з вагою понад 50 кг. За три дні до здачі крові слід відмовитися від прийому аспірину та знеболювальних. Напередодні бажано не їсти жирного, смаженого і молочного. На сніданок рекомендують солодкий чай, сухарі, печиво, фрукти. Не можна вживати алкоголь за 48 годин до здачі крові. За годину до неї слід утриматися від куріння.
Донорська акція пройде з 9:00 до 13:00 у міській клінічній лікарні №2 за адресою: м. Дніпро, просп. С. Нігояна, 53, відділення трансфузіології. При собі слід мати оригінал паспорта громадянина України та ІПН.