Лікарні Дніпропетровщини оснастять комп’ютерами

28.11.2019 12:15   -
Автор:

Медзаклади Дніпропетровщини готуються до другого етапу реформи, який стартує вже 1 квітня 2020-го. Для цього їх треба перетворити на неприбуткові підприємства, оснастити комп’ютерами та підключити до електронної системи «Електронне здоров’я» – eHealth. Дніпропетровська ОДА планує наступного року обласним коштом оснастити необхідною технікою 38 лікарень.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ“.
Під час селектору обговорили нагальні питання підготовки до 2 етапу медреформи. Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук підкреслив, що вже до початку лютого всі медзаклади «вторинки» та «третинки» мають бути готові підписувати договори з НСЗУ. Аби вже з 1 квітня перейти на нову систему оплати медпослуг – за програмою медичних гарантій.
Зараз майже всі лікарні області або вже набули статусу неприбуткового підприємства, або завершують автономізацію. Водночас відбувається оснащення їх необхідною технікою. Наступного року ОДА планує закупити комп’ютери до 38 лікарень обласного підпорядкування. Для цього у проєкті бюджету заклали 60 млн грн.
На Дніпропетровщині – 153 заклади охорони здоров’я, які надають спеціалізовану, високоспеціалізовану та екстрену медичну допомогу. На сьогодні всі вони мають технічну можливість підключитися до системи eHealth.