Курсант поліції у Дніпрі затримав правопорушника

23.10.2019 16:15   -
Автор:

Курсант 4 курсу Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Юрій Тополянський затримав правопорушника. Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на заяву прес-служби ДДУВС.
Після занять він вирішив зайти до супермаркету «АТБ», що неподалік університету. На вході до магазину побачив молодика років 25-ти на вигляд. Той швидко йшов до виходу, але не через касу, а з боку товарних стелажів, тримаючи перед собою продукти. За ним рушив охоронець, але злодій вже вибіг на проспект. Юрій Тополянський зреагував миттєво. Залишив речі та чимдуж кинувся наздоганяти чоловіка разом із охоронцем.
Бігти довелося метрів 500. Та через декілька кварталів курсант затримав злодія і повернув його до супермаркету. Невдовзі на місце події прибули працівники слідчо-оперативної групи. Вони доставили правопорушника до відділу поліції.
Старший охоронець магазину торгівельної мережі «АТБ» Артем Малєєв зауважує: відвідувачі дуже часто залишаються байдужими у таких ситуаціях.
«Курсант побачив, що відбувається, і відразу ж побіг за крадієм. Хоча міг пройти повз, не став робити вигляд, що нічого не помітив. На мою думку, такі поліцейські потрібні у Дніпрі. Хлопцю бажаю успіхів у його нелегкій роботі», – зазначив Артем Малєєв.
На думку Юрія Тополянського, цей вчинок – ніщо інше, як робота. Все, як він давно мріяв: допомагати людям.
«Ми 24/7 знаходимось на службі в поліції. У законах це чітко прописано. Тому нас навчають, що поліцейський має запобігти правопорушенню та сприяти затриманню злочинця. У моєму випадку все сталося наче рефлекторно. Навіть не сумнівався», – розповів курсант факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції.
Наставник майбутнього поліцейського, провідний фахівець факультету Іван Богатир про Юрія говорить як про справжнього товариша та відповідального курсанта.
«Він має гарні стосунки з колективом. До того ж, на нього завжди можна покластися. Серйозно та відповідально ставиться і до служби. Кожне завдання буде виконувати усвідомлено. Та й ініціативу готовий проявити», – зазначає Іван Богатир.