Кривому Рогу пропонують перемогти Вілкула єдиним кандидатом

01.04.2015 13:30   -
Автор:

“Навіть якщо сам Вілкул-молодший балотуватиметься, все одно, навіть на 50% розраховувати важко. Але їхнє, вілкулівське, щастя в тому і полягає, що хоча б якісь потужні конкуренти відсутні як клас. На сьогодні тим чи іншим чином заявляли про свої мерські амбіції – з того що мені особисто відомо – мінімум 7 кандидатів. Кожен з них має рейтинг від 2 до 12 відсотків, що в сумі легко може дати більше 50. Але біда наша і щастя місцевих «регіоналів» в тому, що ця «сума» виглядає дуже слабо реалістичною”, – пише громадський діяч Юлій Морозов у своєму блозі на Lb.ua.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ“.
“Абсолютно незрілі кандидати. Без команд, програм і стратегії. Дехто з більш ніж сумнівним минулим, а дехто і не тільки минулим. Слабо договороздатні. Амбіційні, але в переважній більшості з амбіціями не підкріпленими нічим. Хоча б трохи адекватні і здатні реально сприймати ситуацію в останній момент передумають балотуватися, щоб не брати участь у фарсі. Таким чином, якщо нічого не зміниться – а щоб змінилося, має стати справжнє диво – будь-який кандидат, на якого Олександр Вілкул покаже пальчиком, набере свої 25-30 відсотків і легко виграє вибори”, – відзначає він.
Він вважає, що правильна відповідь очевидна і лежить на поверхні.
“Домовитися, виставити єдиного кандидата і – уперед за перемогою. Але повірити в те, що громадянське суспільство, яке в нашому місті тільки народжується, і квазі-політичні партії – а інших в Кривому Розі просто не існує – зможуть так швидко до цього дорости, дуже важко. Тож, наш чи не єдиний шанс – вибори мера в 2 тури. В нашому ВЕЛИКОМУ місті. Це те, що зможе примусити всіх вже в другому турі об’єднатися навколо єдиного кандидата. Так, він буде далеко не ідеальний. Але це буде кандидат, в якого нарешті з’являться шанси”, – говорить Юлій Морозов.