Євген Удод попередив місцеві ради, що 2015 рік буде важким

14.01.2015 12:10   -
Автор:

Голова Дніпропетровської облради Євген Удод звернувся до місцевих рад.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Шановні колеги!
Цей рік буде для Дніпропетровщини в цілому та для кожного району і міста області дуже складним. Ми розуміємо, що важка ситуація, в якій опинилась Україна, уповільнила майже всі промислові процеси. Це для нас вкрай важливо, бо Дніпропетровщина є потужним промисловим регіоном. Також Дніпропетровщина стоїть на порозі втілення цілої низки бюджетних та податкових змін, які розробив уряд нашої держави. На жаль, жодної пропозиції місцевих громад Дніпропетровської області не було враховано. Тому ми маємо зробити все можливе й неможливе задля збереження гідного рівня життя наших земляків.
Я вважаю, що кожен з керівників місцевих рад області розуміє усю відповідальність та неймовірну складність прийняття бюджетів на цей непростий рік. Коштів катастрофічно бракує. Будуть скорочуватись майже усі проекти та програми розвитку. Ми повинні знайти можливість економії коштів по кожній строчці бюджету.
Але я хочу зазначити головне. Місцеві ради отримали можливість збирати для своїх бюджетів низку податків. Це акцизні збори з продажу тютюнових та алкогольних виробів, продажу нафтопродуктів та податок на нерухомість. Зрозуміло, що реальних механізмів збору та нарахування цих податків, на жаль, сьогодні не існує, але ми змушені разом їх напрацювати. Але в будь-якому випадку я хочу наголосити, що треба дуже зважено та ретельно підійти до цього питання. Ми маємо враховувати той факт, що дуже багато людей не в змозі будуть платити нові податки. Особливо це стосується податку на нерухомість.
Право приймати рішення по ставці та об’єму нових податків сьогодні належить виключно місцевим радам. Тому я прошу всіх керівників районних та міських рад вирішувати це складне питання з урахуванням інтересів населення. Зокрема, зробити все можливе, щоб такі категорії жителів Дніпропетровщини, як ветерани війни, родини загиблих та скалічених у зоні АТО, багатодітні родини, інваліди та інші люди, які потребують державної допомоги, мали можливість сплачувати податки по мінімальній ставці, або були зовсім позбавлені цієї потреби. Чтобы онлайн казино с выводом денег могли защитить средства игроков от мошенников, в них проводится процедура верификации данных клиентов и проверка всех транзакций с выводом денег. Например, когда есть заявка на перевод на карту Сбербанка, сначала сверяются сведения карточки с информацией из аккаунта.
Читайте також: После общения с Яценюком бюджет области развития уже не предусматривает, – Удод