Яку матеріальну допомогу отримають чорнобильці Дніпропетровска

25.04.2016 16:17   -
Автор:

Нині тільки в Дніпропетровську проживає понад 7 тис. постраждалих від трагедії на ЧАЕС. Свого часу місто одним із перших в Україні розробило програму підтримки постраждалих від вибуху на Чорнобильській АЕС. Цього року для системної роботи Програми соціального захисту громадян Дніпропетровська, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, міська скарбниця передбачає 7,4 млн грн. Це майже в два рази більше, ніж було раніше.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
Матеріальну допомогу по 1,5 тис грн отримають 1,2 тис. інвалідів Чорнобиля. Загальна сума цієї статті витрат становить 1,9 млн грн. У порівнянні з минулим роком її збільшено на 781тис. грн.
Також більше тисячі вдів і вдівців тих, хто загинув внаслідок аварії, отримають матеріальну допомогу на загальну сумуу 1,7 млн грн. Ці видатки у бюджеті збільшено на понад півмільйона. Крім того, 1,1 млн грн в бюджеті закладено для того, щоб кожен місяць допомагати цим людям фінансово. Це стосується, зокрема, і оплати житлово-комунальних послуг.
Ще 1 млн бюджетних коштів буде витрачено на оплату лікування та придбання ліків для чорнобильців. Це на 746 тис більше, ніж передбачалося минулоріч.
На оздоровлення постраждалих від Чорнобильської катастрофи буде виділено 1,5 млн грн. Ці видатки збільшено 582 тис.
Програмою також передбачено часткова компенсація витрат на поховання тих, хто свого часу постраждав від вибуху на ЧАЕС.