У Дніпрі з вересня зміниться система естетичного виховання

05.07.2018 15:15   -
Автор:

У Дніпрі працює робоча група, яка розробляє шляхи розвитку шкіл естетичного виховання. Її створили за дорученням міського голови Бориса Філатова. До групи увійшли депутати міськради, керівники шкіл, представники громадськості. Вони вивчили вітчизняний та світовий досвід організації роботи у школах естетичного виховання.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
«Питання, яке зараз обговорюється найбільш жваво, – це батьківська плата за навчання. Ми отримали пропозиції від кожної школи естетичного виховання та від Громадської ради при міській раді Дніпра. Ціна повинна бути справедливою, щоб вона не дискредитувала систему навчання у школах та не була непомірно високою. Тож є пропозиція, щоб ціна диференціювалася залежно від школи, встановлюватимуть її директори закладів. Проте вартість не буде вищою за 10-15% від мінімальної заробітної плати – зараз вона становить 3 тис. 723 грн. Тобто платня за навчання не перевищуватиме 558 грн», – зазначив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.
Посадовець наголосив, що пропозиції щодо вартості навчання від керівників шкіл затверджуватиме директор департаменту гуманітарної політики міської ради.
Також у Дніпрі вже у вересні почне працювати клас інклюзивної музичної освіти, який не має аналогів в Україні. Він відкриється на базі музичної школи № 11. Для класу вже закупили дві друкарські машинки зі шрифтом Брайля.
«До мене звернулися батьки хлопчика з музичної школи № 11, який втратив зір. Він дуже талановитий, постійно посідає призові місця на конкурсах. Грає на фортепіано та співає. Питання про створення інклюзивного класу виникло через те, що вчителька цього хлопчика у вільний час власноруч голкою робила нотну грамоту шрифтом Брайля. Наразі вчителі школи № 11 мають три авторських програми для особливих дітей. Хочу подякувати Борису Філатову за те, що він сприяв появі цього класу», – каже голова Громадської ради при міській раді Лілія Богачева.
Крім цього, вперше за часи незалежної України у Дніпрі побудували нову музичну школу. Приміщення для закладу № 3 розташоване на просп. Пушкіна, 75. Школа розрахована на 370 учнів.
«Реконструкція майстерень НВК № 12 під музичну школу № 3 вже завершується. Ми давно цього чекали. У школі буде сучасний ремонт, 18 класів для індивідуального навчання, 5 – для групових занять, хоровий клас – такі є не в кожній школі, простора бібліотека, тобто усі можливості, щоб навчати наших дітей», – зазначила в. о. директора дитячої музичної школи № 3 Єлизавета Щербак.
А на базі музичної школи № 19 відкриють першу в Україні Школу джазу. Тут викладатимуть спеціалізований курс, який допоможе виховати професійних музикантів та імпровізаторів. За словами начальника управління культури міськради, дніпряни виявляють інтерес до цього курсу.