Як нардепи з Дніпра голосували за електронне декларування

07.09.2016 17:07   -
Автор:

Громадянська Мережа Опора проаналізувала, як народні депутати, які представляють інтереси виборців Дніпропетровщини у Верховній Раді, голосували за законопроект стосовно електронного декларування.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу Опори.
До 1 січня 2017 року має бути скасована правка у Держбюджеті щодо відтермінування електронного декларування, а сама електронна система подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування запрацювала вже з 1 вересня 2016 року. Нагадаємо, у Верховній Раді відбулось 11 відповідних голосувань за законопроекти щодо впровадження електронного декларування з 2016 року.
Позафракційний народний депутат Дмитро Ярош був відсутнім на всіх відповідних голосуваннях.
Вадим Нестеренко, фракція БПП, п’ять разів не зміг визначитись при поіменному голосуванні про включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України “Про запобігання корупції” (щодо роботи електронної системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування) (№3755), тому п’ять разів голосував «УТРИМАВСЯ». Шість разів, коли Парламент голосував за відповідні законопроекти, був відсутнім.
Позафракційний Валентин Дідич, також не зміг визначитись у цьому питанні, тому або взагалі не голосував, або голосував «УТРИМАВСЯ», або не був присутнім у сесійній залі.
Позафракційний народний депутат Андрій Денисенко ніколи не голосував «ЗА» електронне декларування. 10 з 11 відповідних голосувань народний депутат був відсутнім у Парламенті, а 15 березня 2016 року, коли у Раді відбувалосьпоіменне голосування про Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей подання службовими особами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру у 2016 році” (№3755) – в цілому з урахуванням пропозицій Президента України, не зміг визначитись у даному питанні та не проголосував.
Член фракції політичної партії “Опозиційний блок” Андрій Гальченко у більшості випадків голосувань не зміг визначитись у питанні необхідності електронного декларування, тому переважно голосував «УТРИМАВСЯ», не голосував або був відсутнім у Верховній Раді.
Дмитро Шпенов, фракція політичної партії “Опозиційний блок”, жодного разу не проголосував «ЗА» або «ПРОТИ» включеннядо порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України “Про запобігання корупції” (щодо роботи електронної системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування) (№3755), а під час голосування за законопроекти, був відсутнім у Верховній Раді.
Костянтин Павлов, член фракції Політичної партії “Опозиційний блок”, при розгляді відповідних законопроектів був відсутнім лише один раз з одинадцяти, проте, так жодного разу і не проголосував «ЗА» або «ПРОТИ» електронного декларування.
Андрій Шипко, група “Партія “Відродження”, також жодного разу не проголосував «ПРОТИ», але і не підтримав законопроекти.
Позафракційний народний депутат Яків Безбах переважно не підтримував політику електронного декларування, проте, в останньому голосуванні вирішив змінити свою думку та проголосувати «За».
Артур Мартовицький, народний депутат від фракції Політичної партії “Опозиційний блок”, не підтримував зазначену політику, але під час останнього голосування не проголосував ні «ЗА», ні «ПРОТИ».
Натомість, Максим Курячий та Іван Куліченко, народні депутати від фракції ПАРТІЇ “БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА”, та позафракційний Віталій Купрій переважно голосували «ЗА» електронне декларування. Щоправда, Віталій Купрій проголосував «ЗА» лише один раз, проте за остаточний варіант Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей подання службовими особами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру у 2016 році” (№3755) – в цілому з урахуванням пропозицій Президента України.
Система аналізу голосувань парламентарів rada4you.org зафіксувала суміш голосувань «ЗА» та «ПРОТИ» політики електронного декларування у народного депутата від фракції політичної партії “НАРОДНИЙ ФРОНТ” Олега Кришина,Костянтина Усова від фракції ПАРТІЇ “БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА” та позафракційного народного депутата Олександра Дубініна. Проте, Костянтин Усов, на відміну від своїх колег проголосував «ЗА» Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей подання службовими особами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру у 2016 році” (№3755) – в цілому з урахуванням пропозицій Президента України.