Ірина Геращенко просить допомоги у громадськості Дніпропетровська

19.11.2014 15:13   -
Автор:

Уповноважений президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко на своїй сторінці у фейсбук заявила, що запит з приводу правомірності продажу Дніпропетровського військового госпіталю був направлений до Генпрокуратури ще 2 місяці тому, але результату немає досі.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
У 2007 році за госпіталь безцінь продали інвесторам, а сьогодні будівля знаходиться у заставі в російського банку ВТБ. Тож, пише Геращенко, «наші поранені героі з АТО там фактично в приймах».
Повернути будівлю цього стратегічного медичного закладу просили і Міністерство оборони, і волонтери, і керівництво госпіталю, яке відбивається від судових і виконавчих служб, які погрожують виселити поранених, «коли закінчиться АТО».
«І ось ми отримали дивну відповідь від ГПУ. Виявляється, продажа госпіталю- це була надзвичайно вигідна і правильна оборудка, за яку начебто МО отримало купу медобладнання, техніки і інших благ… Звичайно, дуже цікаво тепер почути і побачити , де все це, адже наші поіздки по військовим госпіталям дають іншу картину. Тим часом керівництво Дніпропетровського госпіталя наголошує, що за відчуджених в них 3,5 га землі і велике приміщення в центрі міста ім 7 років тому дали обладнання на півтора мільйони гривень. Сьогодні ж там зламалися два останніх рентген апарати і головлікар Андрій Рильcький шукає добрих людей, що то можуть купити. Може , розщедриться один діючий депутат від однієі демократично партіі, фірма якого і купила так вигідно для себе цю землю в центрі Дніпропетровська? До речі, і досі на потреби госпіталю і поранених не прийшли публічно обіцяні урядом і особисто прем’єр- міністром ще у вересні 4 млн грн. За них можна було б якраз купити необхідне для рятування наших солдатів обладнання. Ми з колегами- депутатками не збираємося залишати цю справу і зараз з юристами готуємо інші способи , як повернути госпіталь тому,кому він має належати- пораненим солдатам . Чекаю на підтримку волонтерів, медиків і громадськості, які точно знають, що розпродавати за безцінь армійське майно- це не подвиг, а ганьба», – написала Ірина Геращенко.