Яке місце зайняла Дніпропетровщина у формуванні ОТГ

22.08.2018 11:00   -
Автор:

Дніпропетровщина посіла 7 місце серед областей у формуванні об’єднаних громад.
Такі дані оприлюднив Мінрегіонбуд, повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ».
Починаючи з серпня цього року, у рейтингу областей щодо формування об’єднаних територіальних громад Мінрегіон виключив параметр загальної кількості створених в регіоні ОТГ.
«Ми неодноразово говорили, що кількість ОТГ не може бути показником успішності чи неуспішності області в питанні формування спроможних громад. Тому вирішили надалі не враховувати цей показник в рейтингу», — прокоментував останні дані Моніторингу Мінрегіону перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода.
За його словами, у погоні за кількісними показниками областям не варто забувати про якість громад, про необхідність дотримання урядової Методики. Основним показником успіху у процесі створення ОТГ на Дніпропетровщині є кількість людей, які проживають в новоутворених громадах.
Нагадаємо, раніше Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко зазначав: «В цьому році ми змінимо підхід до критеріїв об’єднання громад. Для країни є принциповим вже не кількість об’єднаних громад, а в першу чергу їх якість – кількість людей, що проживає на території, площа покриття області громадами, фінансові показники, спроможність громад».