«Глобальна проблема Дніпропетровщини – це сміттєзвалища», – експерт

27.11.2018 09:15   -
Автор:

27 листопада пройшла прес-конференція на тему «Міжнародний експерт з переробки відходів прокоментує ситуацію у Дніпрі і розкаже про перспективи».
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на інформаційний центр «Наше Місто».
Професор університету NORD Ойстейн Нюстад має десятирічний науковий та практичний досвід роботи у темі утилізації відходів. Він вивчає стратегію управління відходами у ЕU, зокрема у Норвегії, технології переробки, наукові розробки , наявні можливості розвитку даного напрямку в Україні, зокрема у Дніпрі.
«Глобальна проблема України і Дніпропетровщини зокрема – це сміттєзвалища та їх накопичення. Також у країни немає штрафів за те, що сміття не сортують. Треба закласти у бюджет кошти і вони окупляться. Так, це суми великі, але це довгостроковий внесок. Згодом ці внески будуть виправдані. Адже сміття – це гроші. У нас в Норвегії наразі навіть завозиться сміття з інших країн для переробки на енергію. В Україні, на жаль, 13 тон сміття на рік , а 90% з них потрапляє на звалища. І це, перш за все, шкодить ґрунтовим водам вашої країни, а по-друге – парникові гази. А органічні відходи, до речі, можуть стати паливом – за цим майбутнє», – зазначив професор університету NORD Ойстейн Нюстад.