Фонд Аденауера підтримав ініціативу Філатова провести Всеукраїнський форум

07.12.2018 16:00   -
Автор:

​У Дніпрі з ініціативи міського голови Бориса Філатова та спільно з Фондом Конрада Аденауера організували перший Всеукраїнський форум громадських рад.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на прес-службу Дніпровської міськради.
Протягом двох днів панельних дискусій понад сто лідерів об’єднань та фондів, а також експерти з децентралізації й представники органів місцевого самоврядування з різних областей країни обговорюватимуть практики розвитку суспільних ініціатив.
Як відомо, Фонд Конрада Аденауера є міжнародним об’єднанням, котре має 106 представництв у різних країнах світу та сприяє підтримці демократії, захисту прав людини й зміцненню соціального розвитку.
Фонд працює в Україні вже близько двадцяти п’яти років. Він підтримав проект міського голови Дніпра Бориса Філатова щодо децентралізації влади на рівні міста та надання більших повноважень його мешканцям.
Завдяки співпраці з фондом Дніпро залучає понад 300 тис. грн міжнародної допомоги
«Фонд Конрада Аденауера працює перш за все з місцевими партнерами. Для нас важливо, щоб ідеї йшли від громадянського суспільства або влади. Добре, що ініціатива провести цей форум належала безпосередньо керівництву міста. А ще – добре, що ми можемо допомогти у проведенні цього заходу в Дніпрі», – заявив під час прес-конференції 7 грудня Тім Петерс, керівник представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні (Харків).
Представник фонду також наголосив на важливості формування ідей та проектів розвитку громадянського суспільства саме в української сторони. За словами Тіма Петерса, Німеччина готова ділитися власним досвідом ефективних трансформацій суспільства.