Філатов зустрінеться з представниками найбільшої в Азії сталеливарної компанії

26.07.2017 13:30   -
Автор:

Мер Дніпра Борис Філатов перебуває у відрядженні у містах Сеул і Поханг, що у Республіці Корея. До цієї країни у Східній Азії дніпровська делегація вирушила на особисте запрошення міського голови Похангу Лі Канг Дока. Це південнокорейське місто є індустріальним центром, що має характеристики, схожі з Дніпром.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
Під час робочої поїздки мер Борис Філатов зустрінеться з представниками найбільшої в Азії сталеливарної компанії Posco, а також відвідає заводи корпорації, які посідають друге місце у світі за обсягами виробництва сталі. Спільній зустрічі передували тривалі перемовини.
Також під час закордонного відрядження Борис Філатов зустрінеться з очільником Похангу Лі Канг Доком. Крім того, дніпровська делегація планує відвідати місцевий індустріальний парк. Як відомо, у Дніпрі хочуть облаштувати територію промислового розвитку в районі Слобожанського проспекту. Це – нові робочі місця і комплексний внесок у розвиток економіки. Керівник Дніпра Борис Філатов переконаний: досвід, отриманий в Кореї, допоможе залучити у місто нові закордонні інвестиції.
Згодом у мерії Дніпра планують встановити з містом Поханг побратимські відносини. Налагодити ділові контакти з адміністрацією південнокорейського міста допоміг Надзвичайний та Повноважний посол Республіки Корея в Україні Лі Янг-Гу. У грудні минулого року амбасад уперше побував у Дніпрі з робочим візитом.
У рамках робочої поїздки Борис Філатов також відвідав турецьку столицю Стамбул, де обговорив із керівниками компанії Limak перспективи добудови метрополітену у Дніпрі та ознайомився з новими технологіями ведення робіт.
До кінця липня обов’язки міського голови виконуватиме його заступник Світлана Єпіфанцева. Зазначимо, що це вже шосте закордонне відрядження Бориса Філатова на посаді міського голови. За останні півтора року очільник Дніпра вже побував із офіційними візитами у Німеччині, Франції, Туреччині, Литві та Великій Британії. Крім того, за понад півтора роки його каденції мерію Дніпра відвідали близько сотні дипломатичних делегацій з різних країн.