Філатов: Закон Порошенка про перейменування області повинен зібрати голоси у Раді

22.11.2018 18:45   -
Автор:

Дніпропетровська область буде перейменована на Дніпровську. Відповідний законопроект про зміни до Конституції, який напередодні вніс до Верховної Ради президент України Петро Порошенко, має зібрати достатню кількість голосів.
Про це міський голова Дніпра Борис Філатов заявив під час брифінгу 22 листопада, повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ».
«Соціологічні опитування свідчать, що більшість мешканців області категорично проти назви «Січеславська». Не тому, що назва погана. А через те, що це фактично так звана новомова. Як ми знаємо, перейменування області на Січеславську не отримало достатньої кількості голосів у парламенті. Тож, ідучи назустріч побажанням людей, президент Петро Порошенко вніс від себе законопроект про зміни до Конституції щодо перейменування Дніпропетровської області на Дніпровську», – сказав Борис Філатов.
Мер Дніпра підкреслив, що також підтримує назву «Дніпровська». За його словами, відсутність співзвучності між назвами міста та регіону нівелює вплив Дніпра як обласного центру.