Експерти розповіли про порушення на виборах в ОТГ

02.11.2017 09:30   -
Автор:

Експерти розповіли про найбільші порушення, які зустрічалися під час проведення виборів в ОТГ на Дніпропетровщині. Серед них випадки фотографування бюлетенів, порушення норм законодавства щодо ведення агітації тощо.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ“.
“Були випадки фотографування бюлетенів у кабінах для таємного голосування, були спірні питання стосовно документів, по якому голосують виборці, ми відмітили факти голосування за закордонним біометричним паспортом і по військовому квитку”, – розповів голова правління Комітету виборців України Станіслав Жолудєв.
Як відзначив координатор громадянської мережі “ОПОРА” Вадим Головченко, намагалися голосувати і взагалі без паспортів: “До речі – одна з головних проблем сільських виборів. Це завжди таке трапляється. Чим далі від Дніпра – то більший хаос і безлад”.
Також Станіслав Жолудєв навів ще два приклади: порушення агітації та порушення фінансової дисципліни кандидатами.
“Майже ніхто вчасно не здав фінансові звіти по своїх виборчих фондах, а багато хто взагалі жодного разу не здавав. Ця норма у нас з’явилася в 2014 році вперше. І от ми вже треті вибори проходимо з нею і ця проблема постійно присутня”, – зауважив експерт.
За матеріалами 51-го телеканалу