Екс-«Беркут» у Дніпрі покриває сепаратистів, – активісти

27.09.2016 14:08   -
Автор:

ГО «Дух Нації» зробила заяву, в якій звинуватила колишніх співробітників спецпедрозділу «Беркут» в прикриванні сепаратиських дій.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на пост організації в Фейсбук.
«Пізно ввечері 7 вересня група невідомих зрізала ножем державний прапор, що був вивішений перед Національним центром реабілітації воїнів АТО «Схід» (розташований в смт. Кіровське). На базі в цей час перебували бійці АТО, що проходили реабілітацію. Вони помітили зловмисників і спробували їх затримати.
Злочинці сховалися на сусідній території, що охороняється. А саме – на базі відпочинку «Мустанг». За викликом на місце подій прибув дільничний поліцейський, який заявив, що не бачить підстав для затримання.
Подальше блокування зловмисників призвело до того, що вранці наступного дня до «Мустангу» приїхали кілька автомобілів із озброєними людьми. З машин вистрибнули 12 бійців у повній бойовій екіпіровці та бронежилетах із автоматами Калашникова в руках. Вони пересмикнули затвори та оточили бійців АТО.
Всі збройні «рятівники» були в балаклавах і не називалися. Згодом вдалося з’ясувати, що людина, яка зрізала прапор, є сином одного з керівників правонаступника сумнозвісного «Беркута».
У зв’язку з цим ГО Рух «Дух Нації» робить заяву: «Сепаратизм в Дніпрі зовсім не переможений, як прийнято вважати. Більш того – він піднімає голову та веде себе зухвало. «Дух Нації» закликає справжніх патріотів Дніпра до об’єднання для боротьби з цією реальною небезпекою для всіх нас».
Стосовно описаного інциденту – вимагаємо від поліції, СБУ, прокуратури почати публічне розслідування, хід якого будемо контролювати й висвітлювати в ЗМІ», – говориться в заяві активістів.