До «Джазу на Дніпрі-2017» залишилося трохи більше двох тижнів

05.07.2017 18:45   -
Автор:

22 та 23 липня у Дніпрі в рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця» відбудеться унікальна музична подія – відроджений фестиваль «Джаз на Дніпрі-2017». Цього року на Монастирському острові зберуться понад 90 музикантів. Більшість із них – справжні зірки у світі джазу. Виконавці подарують дніпрянам та гостям міста 12 годин незабутньої музики. Про це повідомляє інтернет-видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу міськради.
Багато з них виступатимуть в Україні вперше. Цьогоріч фестиваль присвячений сторіччю з дня народження двох джазових легенд: піаніста Телоніуса Монка та вокалістки, першої леді джазу Елли Фіцджеральд. У зв’язку з цим на глядачів чекають унікальні програми. Серед родзинок заходу – поява на одній сцені двох роялів знаменитої марки Steinway.
«На фестивалі «Джаз на Дніпрі-2017» пролунає такий музичний контент, якого Дніпро ще не чув. Це буде різна музика: від мейнстриму до авангардних речей, вокальні та інструментальні виступи», – розповів позаштатний радник міського голови з питань культури, член оргкомітету фестивалю Євген Гендін.
Гостями грандіозної музичної події будуть Патті Остін – володарка премії «Греммі», легендарна американська вокалістка, Бенні Грін (США) і Дадо Мороні (Італія) – двоє топових сучасних піаністів, Джой ДіФранческо – американський органіст, трубач та вокаліст, член зали слави Hammond, Домінік Фаріначчі, представник Лінкольн Джаз Центру в Нью-Йорку, Майкл Мвенсо – куратор молодіжних програм у Лінкольн Джаз Центрі, з унікальним бендом The Shakes та багато інших.
Нові програми та напрацювання на фестиваль привезуть знамениті джазмени родом з Дніпра – Ірина Роділес, Віктор Двоскін та Андрій Кондаков. На сцену також вийдуть гості з Києва та знамениті дніпровські колективи, серед яких – оркестр «Времена года».
Спеціально до джазового фесту на Монастирському острові побудують сцену та залу для глядачів на 1000 місць. Залу буде поділено на фан-зону, ліву й праву трибуни та VIP-сектор. Для всіх глядачів буде доступна фуд-зона. Для власників VIP-квитків напої та закуски будуть включені у вартість квитка. Програма фестивалю розпочинатиметься о 17.30.
«Гостей на Монастирський острів доставлятимуть два теплоходи. Островом будуть курсувати декілька паровозів та навіть рикша», – повідомив керівник Художньої ради при міському голові, член оргкомітету фестивалю, заслужений діяч мистецтв України Григорій Гельфер.
Передуватиме «Джазу на Дніпрі» великий концерт на Фестивальному причалі 21 липня – «Молодий джаз», під час якого виступлять не лише дніпровські колективи, що починають свій творчий шлях, а й учасники великої сцени. Вхід на нього для всіх охочих буде вільним. Саме на цьому концерті оберуть переможця, який матиме право виступити на джазовому фестивалі.
Ведучими «Джазу на Дніпрі-2017» цього року будуть музикант Майкл Мвенсо та в. о. заступника міського голови Дніпра Яніка Мерило.
«Я розмовляю п’ятьма мовами, люблю джаз та люблю Дніпро. 6 годин на сцені – це буде справжнім задоволенням для мене. Зараз я готую один сюрприз до фестивалю – побачите, буде цікаво», – розповіла в. о. заступника Бориса Філатова.
Крім цього, 22 та 23 липня у Дніпропетровській академії музики ім. М. Глінки (вул. Ливарна, 10) об 11.30 відбудуться безкоштовні майстер-класи відомих музикантів.
«22 липня пройде майстер-клас Майкла Мвенсо, а 23 липня – майстер-класи Домініка Фаріначчі та тріо Венсана Буржекса», – повідомила арт-продюсер, член оргкомітету «Джазу на Дніпрі» Ганна Русскевич.
Детальну інформацію про програму, учасників заходу та вартість квитків, а також адреси всіх квиткових кас можна знайти на офіційному сайті фестивалю https://jazz-dnepr.com.